Ανοιχτές ως τις 12 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για το Ολοήμερο, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ. Η υπουργός υπενθύμισε ότι σε 5.000 τμήματα στα μισά σχολεία της χώρας το Ολοήμερο θα διαρκεί ως τις 17.30 αντί για 16.00, ενώ έκανε λόγο για πρόγραμμα ενισχυμένο και εμπλουτισμένο με δημιουργική γραφή και άλλες καινοτομίες.
Μίλησε επίσης για την αξιολόγηση των 14.000 σχολικών δομών και των περίπου 170.000 εκπαιδευτικών.

Κεραμέως: Εκπαιδευτικοί όμιλοι και μέντορες -«Η τρίτη και η τέταρτη καινοτομία»

Μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας, κάθε σχολείο παίρνει πρωτοβουλίες από αθλήματα και χορό μέχρι πειράματα και κατασκευές, είπε η υπουργός Παιδείας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους μέντορες, δηλαδή στους παλαιότερους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν ρόλο συμβούλου «με στόχο να εμπνεύσουν, να προσανατολίσουν και να υποστηρίξουν κάθε νεοδιοριζόμενο ή πρόσφατα τοποθετημένο στη σχολική μονάδα εκπαιδευτικό, με προϋπηρεσία έως πέντε έτη».

Κεραμέως: «Τα τρία επίπεδα της αξιολόγησης»

Η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας έχει ολοκληρωθεί κατά 99,7% και καλύπτει ακόμη και θέματα εξωστρέφειας, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως.
Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος, με την «υλική Πίζα» να εφαρμόζεται για πρώτη φορά, εμφάνισε καλύτερα αποτελέσματα στο Δημοτικό, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.
Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών γίνεται από τρία πρόσωπα -τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης και τον σύμβουλο ειδικότητας- και προχωράει ως «βασικό βελτιωτικό μέτρο» για 170 εκπαιδευτικούς», σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Κεραμέως: Ομόφωνη η εισήγηση της Επιτροπής για το υγειονομικό πρωτόκολλο

Πουθενά στον κόσμο δεν άνοιξαν τα σχολεία με μέτρα για τον κορωνοϊό, τόνισε η κυρία Κεραμέως και πρόσθεσε ότι δεν έχει νόημα να υπάρξει μια φούσκα μέτρων στα σχολεία, ενώ όλα τα παιδιά στη συνέχεια έχουν απογευματινές δραστηριότητες.

«Επιπλέον χρηματοδότηση για θέρμανση»

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ενισχύσει το κονδύλι για τις σχολικές επιτροπές των δήμων και τις πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες, είπε σχετικά με τη θέρμανση η υπουργός Παιδείας.
Όσον αφορά το ζήτημα του εξαερισμού, η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι δεν το έχει εισηγηθεί η Επιτροπή.

Φοιτητική στέγη: «Σχέδιο για 7.300 κλίνες»

Η κυβέρνηση λαμβάνει ειδικά μέτρα για τη φοιτητική στέγη και είναι ήδη έτοιμες οι μονάδες στην Κρήτη, στη Θεσσαλία και στη Θράκη, ενώ ολοκληρώνονται στη Δυτική Αττική και στη Μακεδονία, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Σε ερώτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών, η Νίκη Κεραμέως υπενθύμισε πως με τέσσερις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας καθορίζεται ότι η απαλλαγή ισχύει μόνο για άθεους ή αλλόθρησκους.