Για την ενεργειακή κρίση, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά και για άλλα ζητήματα της επικαιρότητας μίλησε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

 Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα»: Το χρηματιστήριο ενέργειας το έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και το συνέχισε η Νέα Δημοκρατία. Αντί να καταργήσουμε λοιπόν το χρηματιστήριο στην Ολλανδία, ας ξεκινήσουμε από την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας στην Ελλάδα. Για την αντιμετώπισης των υπέργοκων αυξήσεων στην ενέργεια, εδώ και καιρό υπάρχουν δύο διαφορετικές λογικές: η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν την επιβολή πλαφόν στη χονδρική σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζει εδώ και μήνες την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας ως τη μοναδική λύση που μπορεί να ανακουφίσει τους πολίτες. Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση επιδοτεί για το Σεπτέμβρη 1,9 δις και στην πραγματικότητα επιδοτεί τους τρείς μεγάλους ηλεκτροπαραγωγούς που αγόρασαν για 1,9 δις το ΔΕΔΔΗΕ. Πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας προτείνει μόνο το ΠΑΣΟΚ και καλούμε όλα τα κόμματα να σκεφτούν την πρότασή μας και να την υιοθετήσουν.

Αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης: για τη Νέα Δημοκρατία είναι όλα απόρρητα πια. Αφού επικαλείται το απόρρητο όπου μπορεί, ειδικά στο θέμα των υποκλοπών, την ίδια ώρα που η κα Μπακογιάννη τονίζει ότι «υπάρχουν προβλήματα όμως στο να βγουν όλα στο φως, γιατί αυτός ο οποίος θα τα πει, πάει για κακούργημα. Διότι αν παραβιαστεί το απόρρητο, αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε δέκα χρόνια φυλακή». Σε αυτή τη λογική συγκάλυψης και απόρρητων διαδικασιών, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τεμαχίζει έργα εκατομμυρίων προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των δαπανών και την ανάρτησή τους στη διαύγεια.

 Για την κοινωνική πολιτική: Δεν έχουμε κάνει τίποτα για τη στεγαστική κρίση στην Ελλάδα. Η Πορτογαλία κατασκευάζει 26.000 κοινωνικές κατοικίες και η Ιταλία 10.000 μέσω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, την ώρα που η κυβέρνηση ενέταξε στο πρόγραμμα μόνο 100 κατοικίες. Αν θέλουμε να βοηθήσουμε τους νέους πρέπει να διασφαλίσουμε προσιτές κατοικίες. Το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την κοινωνική κατοικία που θα εξασφαλίσει φθηνό ενοίκιο σε νέους, οικογένειες και φοιτητές.

 Αναφορικά με τη φημολογούμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου: Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη του κ. Κυρανάκη που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει το νέο νόμο. Σε κάθε περίπτωση συμφωνώ με τον κ. Γιαννούλη ότι «δεν θα βγουν οι δεινόσαυροι στους δρόμους αν δεν είναι Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης», για την ακρίβεια πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τον κ. Τσίπρα.