Την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα ηττηθεί στις επόμενες εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στα πολιτικά διλλήματα τα οποία έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ σε ότι αφορά την απλή αναλογική και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας – την οποία ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολιτική τερατογέννεση – τόνισε ότι: «Εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος. Κυβέρνηση και... κυβερνήτης στην υπηρεσία των συμφερόντων ή δημοκρατική κυβέρνηση και δημοκρατικός πρωθυπουργός στην υπηρεσία του λαού και του δημόσιου συμφέροντος. Αυτό θα είναι το δίλλημα όποτε και αν στηθούν οι κάλπες» .Και πρόσθεσε : «Τέρατα είναι αυτά που γέννησε και εξέθρεψε ο κ. Μητσοτάκης».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό λέγοντας: «Κύριε πρωθυπουργέ των υποκλοπών και του παρακράτους, αφού σας αρέσει τόσο πολύ να μας ακούτε και για αυτό παγιδέψατε το κινητό τηλέφωνο του Χρήστου Σπίρτζη, ακούστε λοιπόν καλά και τη φωνή που σήμερα βγαίνει από εμάς εδώ αλλά και από χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα: Τελειώσατε!».

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε το θέμα του εκλογικού νόμου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου έπαιξε όλο το τελευταίο διάστημα αυτό το παιχνίδι για δύο λόγους. Αφ'ενός για να εμφανιστεί ως θεσμικός πολιτικός λέγοντας ότι δεν είναι «κωλοτούμπας» και αφ'ετέρου γιατί οι Αμερικανοί σύμβουλοι του τον έπεισαν ότι είναι λάθος να κάνει μία τέτοια κίνηση τώρα. «Στην πραγματικότητα θέλει να μας πείσει ότι μπορεί να φτάσει το 36% »λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία εμφανίζονται σίγουρα ότι το κυβερνών κόμμα δε πρόκειται να φτάσει αυτό ο ποσοστό.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πάντως αναφορά για «έναν πανικόβλητο πρωθυπουργό στην τελευταία του παρουσία σε ΔΕΘ, να καταφεύγει στο τελευταίο σκαλοπάτι της απελπισίας. Στο σκαλοπάτι του διχασμού και της εθνικής καπηλείας. Προσπάθησε με πολύ κόπο και πολύ ιδρώτα στο μέτωπό του να ταυτίσει το στενό προσωπικό και κομματικό συμφέρον μα το εθνικό συμφέρον. Τη προσωπική πολιτική του επιβίωση, την προσωπική του τύχη με την τύχη της χώρας και έφτασε στο σημείο να ανακηρύξει τον εαυτό του όχι σε πρωθυπουργό, αλλά σε κυβερνήτη».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο «είχε να ακουστεί αυτό από τα τέλη της δεκαετίας του '30. Από τα χείλη του δικτάτορα Μεταξά .Η χώρα όμως χρειάζεται πρωθυπουργό, όχι δικτάτορα».