Ως μία «δυναμική διαδικασία» χαρακτηρίζουν πηγές από την ΝΔ, την εξέλιξη των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει την υπόθεση των επισυνδέσεων στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, τις καταγγελίες από τον Θανάση Κουκάκη και τις αναφορές για παρακολούθηση των γραφείων του ΚΚΕ στον Περισσό.

Οι εργασίες της ειδικής επιτροπής μπαίνουν στην ουσιαστική διαδικασία από σήμερα Τρίτη και 13, στις 10:00 το πρωί με την κλήση των πρώην διοικητών της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη και Θανάση Δραβίλα, στον απόηχο της καταγγελίας του Χρήστου Σπίρτζη αλλά και των δημοσιευμάτων που μιλούν για «παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ».

Πρώτος θα περάσει το κατώφλι της Εξεταστικής ο Θανάσης Δραβίλλας, ο οποίος ήταν διοικητής της ΕΥΠ επί της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Τη σκυτάλη θα πάρει στις 12:30 ο Γιάννης Ρουμπάτης, διοικητής την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα βρεθεί στο επίκεντρο της «ανάκρισης», μετά τα δημοσιεύματα που μιλούν για παρακολουθήσεις πρώην Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των καταγγελιών της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Η ΝΔ απαντώντας στην αποχώρηση των δύο κομμάτων από τις εργασίες, κάνουν λόγο για μια «παράσταση» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μοναδική τους επιδίωξη ήταν να εργαλειοποιήσουν ένα σοβαρό ζήτημα που έχει σχέση με τη λειτουργία των θεσμών προκειμένου να στήσουν ένα φτηνό επικοινωνιακό show σε βάρος της έρευνας.

Ενδιαφέρον έχουν και τα δύο πρόσωπα που θα παρουσιαστούν στην εξεταστική με πιο κρίσιμο τον κ. Ρουμπάτη ο οποίος στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας φέρεται να ανέφερε πως «επί δικής του θητείας ουδέποτε έγινε παρακολούθηση πολιτικών προσώπων πολύ περισσότερου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη ή μελών της οικογένειάς του», παραδεχόμενος βέβαια ότι (μέσω επισυνδέσεων σε άλλα πρόσωπα) «άκουγε» τον Στέργιο Πιτσιόρλα, τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και τον Σπύρο Σαγιά πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.