Ο βουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο συμβούλιο της Ευρώπης, επισήμανε ότι «έχει ενδιαφέρον ότι η κ. Μπακογιάννη έκανε μια πολύ σκληρή παρέμβαση στην πρώτη συζήτηση που κάναμε για την Τουρκία και όλοι μας συμφωνούμε.

Επειδή η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια της και η ρητορική της είναι πλέον εμφανές σε όλους ότι είναι πολύ πιο σκληρή απ’ ότι ήταν στο παρελθόν και είναι σχεδόν καθημερινή είναι κάτι που οι συνάδελφοι από διάφορες χώρες μας πλησίασαν και συνομολογούσαν ακριβώς αυτή την έξαρση ανησυχούντες κι αυτοί, όπως κι εμείς, για το πού το πηγαίνει ο κ. Ερντογάν».

Ερωτηθείς τι παθαίνουν ορισμένες φορές οι υπουργοί και κάνουν άστοχες δηλώσεις, όπως αυτή του κ. Πέτσα, απάντησε ότι «κανείς παρασύρεται από το θυμικό του, δεν υπάρχει και η εμπειρία πολλές φορές κάποιων ανθρώπων για το πώς πρέπει να διαχειριστούν το δημόσιο λόγο ή νιώθουν πολύ πιο ελεύθεροι, αναφέρομαι γενικά δεν μπαίνω στο συγκεκριμένο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε μια σαφέστατη τοποθέτηση η οποία με καλύπτει απολύτως».

Αναφορικά με το θέμα της άρσης του απορρήτου, υπογράμμισε ότι «οι Λατίνοι έλεγαν «in medias res», στη μέση των πραγμάτων, μπορούμε να κινηθούμε στη μέση των πραγμάτων. Εγώ έχω καταθέσει εδώ και καιρό μια πρόταση που έχει να κάνει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τη δυνατότητα που έχει αυτός να άρει το απόρρητο, μαθαίνοντας τα πάντα και εν συνεχεία να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη στα θέματα που τον αφορούν».

«Πρέπει να έχουμε καθαρές λύσεις και καθαρές προσεγγίσεις στον πολίτη. Δεν μπορεί να ψηφίζεις το Α και να σου βγαίνει το Γ-Δ-Ε και Ζ», υπογράμμισε σχετικά με τη φράση του πρωθυπουργού περί τερατογένεσης.

«Εγώ πιστεύω ότι στις δεύτερες εκλογές θα έχουμε αυτοδυναμία. Η ΝΔ είναι το κόμμα που πολλές δεκαετίες τώρα έχει προχωρήσει σε διαρκείς διευρύνσεις, προσκαλώντας και εντάσσοντας στους κόλπους της ανθρώπους από άλλα κόμματα. Όποιος υιοθετεί τις δικές μας απόψεις είναι ευπρόσδεκτος, είναι καλοδεχούμενος», είπε, απαντώντας στην ερώτηση αν η ΝΔ και Ελληνική Λύση είναι ετερόκλητα κόμματα.