Φυσιολογική χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χάρης Θεοχάρης, την κινητικότητα βουλευτών και υπουργών, με αφορμή τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Secret», με τον Παναγιώτη Τζένο.

«Η κινητικότητα είναι φυσιολογική. Υπάρχει και η επέτειος της τριετίας από την ανάληψη της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι μια ευκαιρία για να κάνουμε φυσικά κι έναν απολογισμό, άρα και να απαντήσουμε και να παρουσιάσουμε το πως νοιώθει ο καθένας, τι είναι οι προκλήσεις του μέλλοντος, έχουμε μπροστά μας μεγάλη αβεβαιότητα, πολλές προκλήσεις αλλά και το όραμα για τη χώρα μας για τα επόμενα χρόνια. Νομίζω οτι πρέπει να φύγουμε από μια συζήτηση που αφορούσε το παρελθόν και να κοιτάξουμε το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών απάντησε πως οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού είναι πάντα θεσμικές και για το καλό της χώρας.

«Μπαίνουμε τώρα πια στο τελευταίο έτος της τετραετίας και δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόωρες εκλογές αλλά εν πάση περιπτώσει για μη πλήρη ολοκλήρωση της θητείας», σημείωσε.

Ακόμα, τόνισε πως η ΝΔ θα πρέπει να θέσει τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης και το όραμα για την επόμενη τετραετία, ώστε η επιλογή να γίνει –με πολιτικά κριτήρια- την πρώτη Κυριακή.

«Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω μόνο η πρώτη Κυριακή υπάρχει, η δεύτερη Κυριακή είναι στο τραπέζι μόνο και μόνο στην περίπτωση που τα κόμματα δεν δείξουν διάθεση συνεργασίας», επισήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας, επισήμανε πως είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του Τούρκου προέδρου.

«Όσο ο Ερντογάν θεωρεί ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τον Κυριακό Μητσοτάκη, τόσο εγώ προσωπικά χαίρομαι και νομίζω και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λάου χαίρεται», δήλωσε.

Όσον αφορά στα μέτρα στήριξης, σημείωσε ότι ανακούφισαν πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ εκτίμησε ότι η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής θα διαφοροποιήσει τον πληθωρισμό.

«Η κυβέρνηση νομίζω ότι έχει κάνει πάρα πολλά και αυτό που κάνει είναι κάθε μήνας που περνάει κοιτάζει τα δημοσιονομικά περιθώρια από τη μια μεριά, κοιτάζει το μέγεθος του προβλήματος, πόσο συνεχίζεται, πόσο οξύ είναι και κάθε 1 ευρώ που βρίσκει στο σακούλι προσπαθεί να το δώσει εκεί που θα πιάσει μεγαλύτερο τόπο στην κοινωνία πάντα», συμπλήρωσε.

Έπειτα, ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ υλοποιείται με αμείωτους ρυθμούς και συνεχίζει να παράγει κυβερνητικό έργο.

Τέλος, για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει κινηθεί θεσμικά.