Τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για αυτήν την εβδομάδα, είναι σε εξέλιξη με την κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στα μέλη της, ήταν υψηλοί και στην σημερινή Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

«Μιλούσα για ζητήματα καθημερινότητα και ρουτίνας με τον κ. Δημητριάδη και για τα σοβαρά ζητήματα ενημέρωνα τον πρωθυπουργό», φέρεται να κατέθεσε σήμερα ο Π. Κοντολέων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως χθες κατέθεσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί για καμιά ατελέσφορη επισύνδεση, ούτε πριν ούτε μετά, ούτε και για τον Ανδρουλάκη».

Ο τέως διοικητής της ΕΥΠ, που παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, φέρεται να επικαλέστηκε και σήμερα το απόρρητο για τις διεργασίες της ΕΥΠ αποφεύγοντας να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών μελών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της, ζήτησε εκ νέου να αρθεί το απόρρητο με αίτημα της Επιτροπής προς τον πρωθυπουργό κάτι που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Επιτροπής προκαλώντας την έντονη αντίδραση της.

Το επόμενο πρόσωπο που θα καταθέσει σήμερα είναι ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Πολιτικό σεισμό προκάλεσαν, τα όσα κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ο Γιάννης Ρουμπάτης, πρώην Διοικητή της ΕΥΠ, επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο οποίος αποκάλυψε την άμεση παρακολούθηση του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνοντας ότι το γεγονός αυτό ήταν εις γνώση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την κατάθεση Ρουμπάτη, ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εμποδίζει τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη, μετά την απόρριψη του σχετικού αιτήματος, το οποίο είχε υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά το ΚΚΕ

Με επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάση Μπούρα η ΚΟ του ΚΚΕ ζητά την άμεση σύγκλιση της προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα της καταστροφής των αρχείων στην ΕΥΠ για τις υποθέσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Αθανασίου Κουκάκη καθώς και οι καταγγελίες του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη για μηνύματα με κακόβουλο σύνδεσμο στο κινητό του τηλέφωνο που δημιουργεί ερωτηματικά για πιθανή παρακολούθηση.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους :

Κατά συνέπεια σύμφωνα με τα παραπάνω πρέπει να κληθούν σε ακρόαση οι:

Ο Διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης.
Η Εισαγγελέας στην ΕΥΠ κ. Βλάχου και
Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος


Επίσης για την υπόθεση των συνακροάσεων- υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ

Ζητάμε να κληθούν σε ακρόαση εκπρόσωποι των παρόχων τηλεφωνίας ΟΤΕ, VODAFONE, WIND και OTEGLOBE, και ειδικότερα τα παρακάτω αρμόδια στελέχη τους:

Από τον ΟΤΕ

Μέγας Κωνσταντίνος (Executive Director Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Συνέχειας)
Λεμονιάς Ευάγγελος (Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης Συστημάτων και Διαχείρισης Περιστατικών Ασφαλείας Ομίλου ΟΤΕ)
Διαμαντόπουλος Γεώργιος (Διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Αποτροπής Τηλ. Απάτης Ομίλου ΟΤΕ)
Από τη VODAFONE

Πανάγος Κωνσταντίνος (Υπεύθυνος Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών)

Από τη WIND

Κρόγκος Πέτρος (Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης του Δικτύου)

Από την OTEGLOBE

Σύρμαλης Αναστάσιος (Υπεύθυνος Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών).