«Για την παρακολούθηση του κινητού μου έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά και αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ειδικότερα, τόνισε πως εντόπισε έξι ύποπτα μηνύματα τα οποία έστειλε σε ειδικούς επιστήμονες που συνεργάζονται με εργαστήρια του εξωτερικού, ενώ ανέφερε πως η απάντηση που έλαβε είναι πως δύο από τα μηνύματα είναι link παγίδευσης με predator.

Παράλληλα, ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια καθαρή νίκη στις εκλογές, ενώ εκτίμησε πως το κόμμα του δεν θα είναι δεύτερο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Ερωτηθείς αν θα κάνει μηνυτήρια αναφορά για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου: Έκανα μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, φαντάζομαι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θεσμικά θα διερευνήσει ποιοι είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθησή μου.

Ερωτηθείς αν υπήρχε κάποια εξέλιξη σε τεχνικό επίπεδο: Εμείς κινούμαστε θεσμικά, περιμένουμε την απάντηση της ΑΔΑΕ στο αίτημα που έχουμε κάνει και το συμπληρωματικό αίτημα για το predator επίσης από την ΑΔΕΑ και στη συνέχεια θα κάνουμε όποιες κινήσεις πρέπει να κάνουμε.

Ερωτηθείς γιατί δεν ήταν υποψιασμένος όσον αφορά τις παρακολουθήσεις αφού ήταν από τους πρώτους που είχε ανακινήσει το θέμα της ΕΥΠ και των παρακολουθήσεων πριν ένα χρόνο: Υποψιασμένοι ήμασταν, γνώστες δεν ήμασταν για τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για τον τρόπο που λειτουργεί το predator, αυτά τα μάθαμε μετά την αποκάλυψη Ανδρουλάκη και μετά την καλή δημοσιογραφία που έχουν κάνει οι συνάδελφοι σας και ανέδειξαν μέσα από συγκεκριμένα links μολύνεται και παγιδεύεται το κινητό μας. Αυτό έγινε πριν λίγες μέρες δεν έγινε πριν ένα χρόνο, δεν τα ξέραμε πριν ένα χρόνο.

Κρατάω όλα μου τα μηνύματα και έκανα μια αναζήτηση εντόπισα 6 ύποπτα μηνύματα τα έστειλα σε ειδικούς επιστήμονες που συνεργάζονται και με εργαστήρια του εξωτερικού και μου απάντησαν ότι 2 από αυτά τα μηνύματα είναι link παγίδευσης με predator, το ένα δε είναι ίδιο με αυτό που εστάλη στον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Κουκάκη. Έτσι δικαιολογείται ότι ένα χρόνο πριν που αναδείξαμε τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για παρακολουθήσεις πολιτών και για φακέλωμα πολιτών δεν γνωρίζαμε για το predator, δεν γνωρίζαμε για τα link παγίδευσης μέσω predator. Δεν γνωρίζαμε και δεν θέλαμε να πιστέψουμε και δεν περνούσε και από το μυαλό μας ποτέ ότι θα υπάρχει τέτοια αντιδημοκρατική κατηφόρα στη λειτουργία της ΕΥΠ, του κράτους και του κ. Μητσοτάκη.

Αναφορικά με την παρακολούθηση Πιτσιόρλα: Συγχέετε δύο διαφορετικά πράγματα, δεν είναι υποκλοπή του κ. Πιτσιόρλα. Του κ. Ανδρουλάκη η παρακολούθηση είναι μια παράνομη παρακολούθηση γιατί ο κ. Ανδρουλάκης είναι εκλεγμένος στο ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Πιτσίορλας δεν ήταν ούτε υποψήφιος... Η αρχική παρακολούθηση που ξεκίνησε επί κ. Σαμαρά δεν ήταν για παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα ούτε και στη συνέχεια, ήταν για παρακολούθηση συγκεκριμένου οικονομικού εγκλήματος...

ΔΗΜ: Το οποίο έκλεισε

Όχι δεν έκλεισε, έγιναν 7 παραπομπές στα δικαστήρια. Παραπέμφθηκαν πριν λίγες μέρες από τη Δικαιοσύνη επτά άνθρωποι με βαρύτατες κατηγορίες για μια υπόθεση όπου έχουν κάνει πολύ βαριές πράξεις και κατηγορούνται ότι έχουν κάνει πολύ βαριές πράξεις στο πλαίσιο αυτής της έρευνας γιατί η αρμοδιότητα της ΕΥΠ είναι να παρακολουθεί το οργανωμένο έγκλημα, είναι να παρακολουθεί για τα εθνικά θέματα. Όποιος επικοινωνούσε μαζί τους προφανώς θα καταγραφόνταν.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί ότι δεν πρέπει να παρακολουθούνται βουλευτές και ευρωβουλευτές: Ναι βεβαίως εκτός κι αν πρόκειται για πολύ ειδικές εξαιρέσεις που σχετίζονται με άλλα πράγματα αν κάποιος από εμάς είναι πράκτορας της Τουρκίας προφανώς και για αυτό η θεσμική πρόταση που έχουμε κάνει για να μην επαναληφτούν τα ίδια πράγματα είναι να μην υπάρχει εισαγγελέας εφετών αλλά να υπάρχει δικαστικό συμβούλιο. Νομίζω ότι είναι πραγματικά μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας η κυβέρνηση όχι μόνο να κάνει παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και να μην λεει και τους λόγους όπως του κ. Ανδρουλάκη αλλά να προσπαθεί να αποσυνδέσει τις παράνομες παρακολουθήσεις με το predator και να τις αποσυνδέει από τις παρακολουθήσεις που η ίδια έχει κάνει.

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές: Δεν βάζουμε ψηλά τον πήχη, εμείς παρουσιάσαμε τις συγκεκριμένες κυβερνητικές προτάσεις που έχουμε και νομίζω ότι ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των προτάσεων βρίσκει σύμφωνο όχι μόνο τον προοδευτικό κόσμο της χώρας και το δημοκρατικό κόσμο της χώρας. Πάνω σε αυτή τη βάση εμείς ζητάμε από τον ελληνικό λαό την ψήφο του και να μας δώσει μια καθαρή νίκη προκειμένου να αλλάξει η χώρα σελίδα και να οδηγηθούμε σε μια προοδευτική διακυβέρνηση.

Δεν θα είμαστε δεύτεροι αλλά ας πούμε ότι ο ελληνικός λαός επιλέγει να βγάλει πρώτη τη ΝΔ μετά από όλα αυτά που ζει αυτό τον καιρό, η μόνη λύση που έχει η ΝΔ και άλλαξε και γραμμή τις τελευταίες μέρες είναι να συνεργαστεί με τον κ. Βελόπουλο που έχουν αντιδιαμετρικά άλλη άποψη στα εθνικά.

ΔΗΜ: Εάν εσεις τα βρείτε με το ΠΑΣΟΚ, τον Βαρουφάκη και το ΚΚΕ μπορεί να συγκεντρώνετε το 151 γιατί το αποκλείεται και αυτό το κ. Τσίπρας το χαρακτηρίζει «κυβέρνηση των ηττημένων»

Διότι σε όλες τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες, αν θέλουμε και εμείς όχι κατ’ επίφαση στα λόγια αλλά στην πραγματικότητα να είμαστε μια ευρωπαϊκή αστική δημοκρατία το πρώτο κόμμα είναι ο ρυθμιστής της κυβέρνησης που θα προκύψει.

ΔΗΜ: Αν το 151 προκύψει από τέσσερα κόμματα γιατί είναι κυβέρνηση ηττημένων αφού αυτή είναι η λογική της απλής αναλογικής

Διότι με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα τα δυο κυρίαρχα κόμματα που έχουν πολύ μεγάλα ποσοστά δεν προκύπτει διαφορετικά αν θέλετε να κάνουμε μια μαθηματική συζήτηση που δεν έχει να κανει με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα δηλαδή τι ποσοστό έχει ο ΣΥΡΙΖΑ , τι ποσοστό έχει η ΝΔ και τι τα υπόλοιπα κόμματα θεωρητικά ναι έχετε δίκιο πρακτικά όμως δεν συμβαίνει αυτό. Δεν μπορεί δηλαδή στη χώρα μας έτσι όπως είναι σήμερα οι πολιτικοί συσχετισμοί να αφήσεις το πρώτο κόμμα εκτός κυβέρνησης ...

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΜέΡΑ25: Η πρόσκληση μας είναι σε όλα τα προοδευτικά κόμματα. Προγραμματική θα είναι η σύγκλιση, ο κ.Τσίπρας έδωσε ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής τελείως διαφορετικό από τη γραμμή που κρατάει η ΝΔ..

Ερωτηθείς αν σε πολύ εξαιρετικές εθνικές συνθήκες θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Το είπε και ο πρόεδρός μας αυτό και ευχήθηκε να μην πάμε σε τέτοιες καταστάσεις. Είναι η μόνη περίπτωση που μιλάμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αυτό είναι πατριωτικό καθήκον οποιουδήποτε υπάρχει στο πολιτικό σύστημα.