Σημαντικές επαφές με ξένους ηγέτες, διεθνείς οικονομικούς παράγοντες, αλλά και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Τρίτη αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο παρουσίας του στην 77η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το μεσημέρι της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να αναφερθεί στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και στις τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας, μετά και τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος από το βήμα του ΟΗΕ κατηγόρησε την Ελλάδα για εγκήματα κατά της ανθρωπότητας. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σήμερα Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ, στις 17:30 (τοπική ώρα).

Εν συνεχεία, το πρωί της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με επικεφαλής αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων και με την AIPAC.

Στις 10.15 (τοπική ώρα), ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Abdullah II της Ιορδανίας.

Στις 12.30, ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτουν προς τιμήν του Ομογενειακές οργανώσεις.

Στις 16.00, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθει με τον Πρόεδρο της Σενεγάλης, Macky Sall.

Στις 19.00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη θα παραβρεθούν στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.