«Η σύζυγος μου ανακάλυψε ότι είχα θέμα με το μαστό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος. Είπε πως όταν το έμαθε έπαθε σοκ ενώ ανέφερε ότι κανείς -ούτε οι άνδρες- δεν είναι άτρωτοι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Με αφορμή την ανακοίνωσή του ότι πάσχει από καρκίνο του στήθους: Είναι πολύ σπάνια περίπτωση. Για κάθε 100 περιπτώσεις καρκίνου του στήθους μόνο το 1% είναι άνδρες και το 99% είναι γυναίκες. Για αυτό το λόγο και οι γυναίκες είστε πιο ψυλλιασμένες, πιο ενημερωμένες, για αυτό γίνονται άλλωστε και τακτικά οι μαστογραφίες ενώ για τον άνδρα δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Η γυναίκα μου ήταν αυτή που με έσωσε γιατί αυτή ήταν που ανακάλυψε ότι είχα πρόβλημα με τη θηλή του δεξιού στήθους μου η οποία έχει γυρίσει προς τα μέσα. Εγώ δεν θα το παρατηρούσα ποτέ γιατί δεν ασχολούμαι με αυτό ούτε ψάχνω το σώμα μου όπως οι γυναίκες είστε ψυλλιασμένες και ψάχνετε το στήθος .

Όταν πήγα στο γιατρό και μου είπε ότι έχω καρκίνο έπαθα σοκ, φοβήθηκα. Φοβάμαι πάρα πολύ γενικά, έχω ένα τραυματικό σύνδρομο στα 12 μου με ενημέρωσε ο γιατρός ότι η μητέρα μου έχει καρκίνο και ότι δεν έχει προοπτική ζωής, αυτό είναι κάτι που μου έμεινε βάρος, ένα φορτίο ψυχολογικό το οποίο το κουβαλάω όλα αυτά τα χρόνια.

Μετά από δύο χρόνια η μαμά μου στα 43 της συγχωρέθηκε δυστυχώς και είναι ένα φορτίο το οποίο μου έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Δεν μπορώ να μπω σε νοσοκομείο γιατί όποτε έχω μπει λιποθυμώ, δεν μπορώ να δω αίμα γιατί επίσης έχω το ίδιο πρόβλημα, είναι ψυχολογικό φορτίο αυτό και καταλαβαίνετε ότι όταν το έμαθα έπαθα σοκ, φοβήθηκα.

Κι εγώ νόμιζα ότι είμαι άτρωτος ότι δεν θα αρρωστήσω ποτέ γιατί πραγματικά δεν είχα αρρωστήσει ποτέ, απέφευγα και τους γιατρούς, δεν έχω πάει ποτέ ούτε για τσεκ απ και αυτό ήταν λάθος μου μεγάλο και αυτό ήταν και ο σκοπός του μηνύματος που ήθελα να στείλω. Για αυτό το ανάρτησα, για αυτό το έκανα γνωστό γιατί κανείς μας δεν είναι άτρωτος και ειδικά για εμάς τους άνδρες που το παίζουμε superman και υπέρ άνω όλων. Το δεύτερο είναι ότι και οι άνδρες μπορούν να πάθουν καρκίνο στο στήθος και πρέπει να το ψάχνουμε και εμείς και το τρίτο και πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι η πρόληψη σώσει ζωές. Αν η γυναίκα μου δεν το ανακάλυπτε και δεν με πήγαινε στο γιατρό προφανώς δεν θα είχα κάνει τίποτα εγώ, ούτε την επέμβαση θα είχα κάνει και τώρα θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

Κοντά σε όλα τα άλλα ήταν και μια δύσκολη στιγμή γιατί είχαμε και το τρέξιμο για το γάμο του γιού μου. Αυτό το ανακαλύψαμε 23 Αυγούστου, συνεννοηθήκαμε με τη γυναίκα μου δεν είπαμε σε κανέναν τίποτα, φορτωθήκαμε εμείς αυτό το φορτίο γιατί δεν θέλαμε να στεναχωρήσουμε και να επιβαρύνουμε τα παιδιά και όταν τελείωσε με το καλό και ο γάμος και η ΔΕΘ συμβολικά επιλέξαμε την 14η Σεπτεμβρίου ημέρα του Σταυρού για να έχουμε και τη βοήθεια του Σταυρού και του Θεού και έκανα την επέμβαση.

Ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα κληρονομικότητας του καρκίνου του μαστού και στους άνδρες: Ναι. Θα έλεγα και στους άνδρες να ψάχνονται, είμαστε άνθρωποι δεν είμαστε άτρωτοι. Η πρόληψη είναι πολύ σημαντικό, να πηγαίνουμε στο γιατρό.  Οι πολιτικοί πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, έντιμοι, διάφανοι και να λέμε ότι απασχολεί όχι μόνο τον τόπο αλλά και ότι απασχολεί και εμάς. Προφανώς εμείς μια που είμαστε δημόσια πρόσωπα μπορούμε να στείλουμε μηνύματα άρα είναι σημαντικό όταν έχουμε ένα πρόβλημα υγείας και έχουμε κάνει τις κινήσεις που πρέπει για να θεραπευτούμε, να το δημοσιοποιούμαι έτσι ώστε να παρακινούμε και να προτρέπουμε με το παράδειγμά μας και τους άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. Συμβουλεύτηκα την Ντόρα Μπακογιάννη και μου είπε ότι «είναι προσωπικό σου θέμα αλλά θεωρώ ότι πρέπει να βγει προς τα έξω γιατί ακριβώς εμείς πρέπει να είμαστε τα παραδείγματα για τους υπόλοιπους πολίτες». Και το έκανα γιατί πιστεύω ότι έστω και έναν –δύο ανθρώπους αν παρακινήσω να πάμε να ψαχτούν γιατί δεν είμαστε άτρωτοι και ο καρκίνος του μαστού χτυπάει και τους άντρες και είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις.