Αναστάτωση προκλήθηκε κατά την σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, για το χθεσινό δημοσίευμα της «Αυγής»,  που έγραψε ότι ο εισηγητής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, δήθεν, κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ το οποίο ήταν παραποιημένο.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, στην οποία έχει κληθεί να καταθέσει και πάλι για δεύτερη ημέρα, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, ο Λ. Τσαβδαρίδης ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής και ειδικά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσουν όσα αναφέρει το δημοσίευμα της «Αυγής» περί παραποιημένου εγγράφου της ΕΥΠ.

Η απάντηση

Μάλιστα σύμφωνα με πηγές, ο κ. Τσαβδαρίδης απευθύνθηκε στο μάρτυρα πρόεδρο της ΑΔΑΕ και τον ρώτησε εάν πράγματι κατέθεσε τέτοιο έγγραφο που ισχυρίζεται η εφημερίδα. «Δεν καταθέσατε ποτέ κανένα έγγραφο στην Εξεταστική επιτροπή», ήταν η απάντηση του Χ.Ράμμου προς Λ.Τσαβδαρίδη.

Ανέβηκαν οι τόνοι

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη  βουλευτές, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώργος Κατρούγκαλος και από την Ελληνική Λύση, Κώστας Μπούμπας, απευθυνόμενοι στον κ. Τσαβδαρίδη, επιβεβαίωσαν ότι ουδέποτε κατέθεσε ή επέδειξε οποιαδήποτε έγγραφο της ΕΥΠ στην επιτροπή ή επικαλέστηκε κάποιο έγγραφο. Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα με τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη να επιμένει ότι θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που διέρρευσε αυτό το δημοσίευμα.