Σύσκεψη συγκάλεσε χθες, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με θέμα «τα επόμενα βήματα της Άγκυρας κατά της Αθήνας για το ζήτημα των νησιών του Αιγαίου» .

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η σύσκεψη έγινε αιφνιδιαστικά και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, Να σημειωθεί ότι συμμετείχαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκουλέρ, διοικητές δυνάμεων, αναπληρωτές υπουργοί και διοικητές μονάδων.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μάλιστα μιλούν για «σημαντική εξέλιξη» εν μέσω «συνεχιζόμενης κρίσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ακραίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ επίσης κλήθηκε ο  Έλληνας πρέσβης στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να διατυπωθούν παράπονα.

«Θα λογοδοτήσουν»

Εντύπωση προκάλεσε επίσης ένα σχόλιο του Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς. Οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν. Όσοι κρύβονται κάτω από τη φούστα άλλων δεν έχουν αξιοπρεπή στάση. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς όσο και από αυτούς που χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες κυβερνώντες που κατατρόπωσαν τη χώρα τους πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά λόγω των φαύλων πολιτικών τους υπολογισμών, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στο δικό τους λαό», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.