Επίσκεψη στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, με την υπόθεση των υποκλοπών να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμόδια Επίτροπος, που ήθελε να δει σήμερα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μια μέρα μετά θα επισκεφθεί την Αθήνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να ενημερώσεις για τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών, καθώς και για τα θέματα ελευθερίας του Τύπου.

«Σε κάθε θεσμική συνάντηση, όχι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανέρχεται στο θέμα. Η ΕΕ θα πρέπει να έχει μια καλή γνώση για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ώστε όπου είναι αυτό δυνατόν να υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος δίνοντας το στίγμα για το περιεχόμενο της συνάντησης με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν, καθώς και αυτής που θα ακολουθήσει με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ.


Μαζί Τσίπρας - Ανδρουλάκης για τον Γλέζο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Βρυξέλλες θα βρεθούν για πρώτη φορά μαζί ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς θα παραστούν και θα μιλήσουν στην εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζουκαθώς και στα εγκαίνια της αίθουσας «Μανώλης Γλέζος» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.