Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
theodorikakos_ntokimanter
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Αναβαθμίζουμε το ελληνικό Πανεπιστήμιο - Πώς σχολίασε τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να δουν θετικά τις προσπάθειες ασφάλειας που γίνονται στα ελληνικά πανεπιστήμια».

Για την αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη που προκάλεσε πολλά ερωτήματα, μίλησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή του «Live News».

«Καμία σοβαρή κυβέρνηση δεν μπορεί να ανέχεται τέτοιου είδους καταστάσεις. Πιστεύω ως Πολιτεία και ως κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις με αποφασιστικότητα και αυτό έγινε χθες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομία», τόνισε.

«Οι φοιτητικές εστίες είναι για στεγάζουν τα όνειρα των παιδιών και των γονιών τους», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και υποστήριξε ότι με αυτή την επιχείρηση που διεξήγαγε με επιτυχία η Αστυνομία αποστέλλεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

«Θα αναβαθμίσουμε τις φοιτητικές εστίες»

«Αναβαθμίζουμε το ελληνικό Πανεπιστήμιο, θα αναβαθμίσουμε τις φοιτητικές εστίες προσφέροντας ασφάλεια στους φοιτητές και στους καθηγητές, γιατί σεβόμαστε τα λεφτά του φορολογούμενου», πρόσθεσε ο υπουργός.

Για την δόκιμο αστυνομικό που συνελήφθη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε: «Οι πράξεις της είναι απολύτως καταδικαστέες, απαράδεκτες και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το λειτούργημα του Αστυνομικού και δεν έχει καμία θέση στις τάξεις της Αστυνομίας».

Για την λειτουργία της ΟΠΠΙ, ο υπουργός σχολίασε: «Αυτοί οι νέοι και οι νέες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας είναι χθεσινοί φοιτητές, είναι εκεί για να περιπολούν στα campus και να προστατεύουν τα παιδιά μας, πάντα σε πλήρη συνεννόηση με την Πρυτανεία του εκάστοτε πανεπιστημιακού ιδρύματος».

Μέσα από την εκπομπή του Live News, ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να δουν θετικά τις προσπάθειες ασφάλειας που γίνονται στα ελληνικά πανεπιστήμια».