Στο θέμα των εκλογικών συνεργασιών και της στάσης που τηρεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση που έχει ανοίξει λόγω της απλής αναλογικής και της πιθανότητας να μην προκύψει από τις εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση,  αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Ένα κόμμα το οποίο δηλώνει ότι δεν θέλει να συμβάλει στην πολιτική σταθερότητα της χώρας, αυτό το κόμμα δεν έχει τύχη. Γιατί όταν λες ότι “υπάρχω αλλά δεν θέλω συνεργασία ούτε από εδώ ούτε από εκεί” αυτό σημαίνει ότι αναιρείς τον λόγο της ύπαρξής σου».

«Ο κόσμος ειδικά από ένα κόμμα που κυβέρνησε τόσα πολλά χρόνια, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι αυτό το κόμμα έρχεται και λέει σήμερα ως ένα “ΚΚΕ του Κέντρου” ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει οποιαδήποτε κυβερνητική λύση». «Άρα γιατί υπάρχεις; Εάν δηλαδή, μπει η χώρα σε μία περίοδο αποσταθεροποίησης, όπου, δεν προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση-είτε από εδώ είτε από εκεί, δεν έχει σημασία- είναι δυνατόν να έρχεσαι και να λες εμένα δε με νοιάζει; Ε τότε γιατί υπάρχεις; Ο κόσμος θέλει τα κόμματα για να μπορούν να δίνουν λύση στα προβλήματά του. Πότε έρχονται οι λύσεις; Όταν οι δυνάμεις οι οποίες υπάρχουν και ευαγγελίζονται τις λύσεις αυτές μπορούν να κυβερνήσουν είτε αυτοδύναμα είτε μετέχοντας σε συμμαχικά σχήματα. Αλλιώς τι τα λες τα μεγάλα λόγια;» συμπλήρωσε ο κ. Φλωρίδης.

Τι είπε για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Στο ερώτημα που τέθηκε στον κ. Φλωρίδη εάν η υπόθεση των παρακολουθήσεων μοιάζει να απομακρύνει το σενάριο συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την άποψη ότι είναι δύο ξεχωριστά ζητήματα το πώς το αντιλαμβάνεται ο κόσμος, δηλαδή η εκλογική βάση και οι ηγεσίες από την άλλη.

«Έχω την εντύπωση ότι ο τρόπος που χειρίστηκε το ζήτημα αυτό η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ωφελεί το κόμμα αυτό, γιατί είναι μεν ένα σοβαρό θέμα το οποίο χρειάζεται μία διερεύνηση και να υπάρξουν απαντήσεις από τη μία μεριά κι από την άλλη οι αδυναμίες που υπάρχουν στην ΕΥΠ να διορθωθούν.

Όμως ο κόσμος αυτή την περίοδο έχει πολλά σοβαρά προβλήματα και ερωτώμενος, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, τα βάζει σε μία σειρά.

Το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών έρχεται μακράν τελευταίο, που σημαίνει δηλαδή ότι προέχει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Φλωρίδης.