Επίθεση εναντίον του υπουργού προστασίας του Πολίτη εξαπολύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως επισημαίνουν ο Τάκης Θεοδωρικάκος επιχειρεί την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της επιχείρησης της ΕΛΑΣ στην φοιτητική εστία του Ζωγράφου παρουσιάζοντας την ως μεγάλη επιτυχία όταν εδώ και τρία χρόνια οι συγκεκριμένες εγκληματικές δραστηριότητες ήταν γνωστές.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης σε δήλωση του επισημαίνει ότι ο υπουργός «μιλώντας για την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση στη φοιτητική εστία Ζωγράφου, ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι οι συγκεκριμένες εγκληματικές δραστηριότητες ήταν γνωστές τουλάχιστον τρία χρόνια μέσα από τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες φοιτητών και των πρυτανικών αρχών το διάστημα αυτό» και πρόσθεσε: «Το αμείλικτο ερώτημα λοιπόν είναι, γιατί η ΕΛΑΣ αμελούσε να παρέμβει; Και γιατί επέλεξε να το κάνει τώρα; Προφανώς για να συντηρήσει την κυβερνητική προπαγάνδα που διασύρει τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια ως άντρα παρανομίας και εγκληματικότητας. Προφανώς για να ξαναζεστάνει, μέσω των φιλικών της ΜΜΕ, την ιδέα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.»

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι είναι αυτονόητη η υποχρέωση της ΕΛΑΣ για άμεση επέμβαση, όπου και όποτε σημειώνεται εγκληματική δραστηριότητα σε οποιοδήποτε σημείο της Επικράτειας. « Ήταν δυνατή για παρόμοιες κακουργηματικές πράξεις (εφόσον αποδειχθεί ότι ευσταθούν) στα πανεπιστήμια και πριν καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο η κυβέρνηση ΝΔ, το 2019,» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου .

Επισημαίνουν ακόμα ότι αυτό έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση με τη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ, με την επέμβαση στη Φοιτητική Εστία του ΕΚΠΑ και αλλού. «Οι επιχειρήσεις αυτές ήταν έτσι σχεδιασμένες ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να κινδυνεύσουν ζωές των φοιτητών. Αντίθετα, αυτή που οργάνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, με το μάτι στραμμένο στην επικοινωνία και την τηλεοπτική εξαργύρωση, έθεσε σε κίνδυνο φοιτητές αφού 30 μέτρα από το σημείο των πυροβολισμών ήταν συγκεντρωμένα πολλά νέα παιδιά που προσέρχονταν να δώσουν εξετάσεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.