Στον ΣΚΑΪ 100,3 μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, όπου και διαβεβαίωσε πως «η αστυνομία δεν πρόκειται να φύγει από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μέχρι να ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη που φτιάχνεται στον χώρο του πρώτην ‘’Στέκι στο Βιολογικό’’».

Ειδικότερα, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΑΠΘ ανέφερε πως «κάναμε πράξη το αυτονόητο, μια τρισάθλια κατάληψη έλαβε τέλος με τη συμβολή και της Πανεπιστημιακής Αρχής, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να διαλύσουν τα Πανεπιστήμια». Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών, με την αστυνομία να πραγματοποιεί παρεμβάσεις μόνο εκεί που έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.

Ο υπουργός εξέπεμψε το δικό του μήνυμα εφαρμογής του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, τονίζοντας ότι μαζί με την Νίκη Κεραμέως τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν εφαρμοστικό διάταγμα που θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα.

Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι δύο, ένα στη ΓΑΔΑ και ένα στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι ειδικοί αστυνομικοί, που σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσουν από την σχολή στην Κομοτηνή, θα ξεκινήσουν από το campus του ΑΠΘ και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν γίνεται να επικρατεί μπάχαλο στο ελληνικό πανεπιστήμιο, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει σαφή θέση για το θέμα. Προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε «πυρά», καθώς ανέφερε ότι επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση «ακόμη και πάνω στα μπάζα του Αριστοτελείου».

Σε σχέση με το ζήτημα της αστυνόμευσης του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι ότι έμεινε έκπληκτος από τις δηλώσεις του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, γιατί όπως είπε, υπάρχει στενότατη συνεργασία με τον Δήμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο υπουργός, υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας κατά περίπου 30% και αυτό έπρεπε να είναι σε γνώση του Δημάρχου. Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, η πόρτα του γραφείου του είναι ανοικτή για τους πάντες και την επόμενη εβδομάδα θα κανονιστεί να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη.

Ο υπουργός προανήγγειλε αυστηροποίηση των ελέγχων για τις ΛΕΑ, λέγοντας ότι πλέον η τροχαία θα εφαρμόζει το νόμο πιο αυστηρά. Για τις κάμερες στους δρόμους δήλωσε ότι είναι υπέρ της μέγιστης δυνατής χρήσης τους και εξετάζεται η καλύτερη δυνατή λύση γιατί μπορεί να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα στην πάταξη της εγκληματικότητας.