Για τις 18 Νοεμβρίου 2022 προσδιορίστηκε η έναρξη του Ειδικού Δικαστηρίου, του 5ου της Μεταπολίτευσης, με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά για όσα του αποδίδονται ότι έπραξε στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος ακυρώθηκε στη συνέχεια από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως αντισυνταγματικός.

Πρόκειται για το δεύτερο Ειδικό Δικαστήριο που θα διενεργηθεί το τρέχον δικαστικό έτος, αφού ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό με κατηγορούμενου.

Ο Νίκος Παππάς παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, προκειμένου να δικαστεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Βουλής και της Δικαιοσύνης ο πρώην υπουργός προσπάθησε να παρέμβει και να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο μέσω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος κατήγγειλε την υπόθεση, γνωρίζοντας πως θα καταστεί κατηγορούμενος.

Ο κ. Καλογρίτσας παραπέμφθηκε με το αμετάκλητο βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου να δικαστεί μαζί με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος αρνείται την κατηγορία, για συνέργεια στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.