Η τουρκική προκλητικότητα και η επανειλημμένη εκτόξευση απειλών κατά της Ελλάδας θα τεθούν ως βασικά ζητήματα προς επίλυση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα και στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που θα προηγηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στην Πράγα θα διεξαχθούν δύο σημαντικές σύνοδοι, όπου η πρώτη θα είναι η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας την 6η Οκτωβρίου και η δεύτερη, η άτυπη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη μέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να ενημερώσει για την κλιμάκωση της επιθετικότητας, παρουσιάζοντας το κρεσέντο των τουρκικών προκλήσεων που εκδηλώνεται σε καθημερινή βάση σε επίπεδο δηλώσεων και ψευδών ισχυρισμών.

Όπως όλα δείχνουν, και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παρευρεθεί στην τσεχική πρωτεύουσα, στην ίδια αίθουσα με τον Έλληνα πρωθυπουργό.


Θετική για την Αθήνα η παρουσία Ερντογάν στην ΕΠΚ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα βλέπει θετικά την παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν στην ΕΠΚ, διότι «όσο περισσότερο λειτουργεί εντός του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος τόσο πιο ωφελημένη βγαίνει η Ελλάδα».

Άλλωστε, το κλίμα που θα συναντήσει δεν θα είναι ιδανικό γι’ αυτόν, καθώς υπάρχει εκνευρισμός στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ για τη στάση που τηρεί έναντι της Ρωσίας, αλλά και της επιθετικότητας κατά της Ελλάδας.