______________________________1_
Πολιτική

Πράγα - Μητσοτάκης ενώπιον Σολτς: Κοινή απάντηση στην κρίση - Απόφαση για πλαφόν στο φυσικό αέριο μέχρι τέλος του μήνα

Αιχμές για την στάση της Γερμανίας

Στο θεματικό τραπέζι που αφορούσε την ενέργεια βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, στον απόηχο της αλλαγής πλεύσης της ΕΕ προς την κατεύθυνση που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Γιάννης Καντέλης, είπε ότι η Ε.Ε πρέπει να αναλάβει τολμηρή δράση και παρέμβαση στη χονδρική αγορά του φυσικού αεριού επαναλαμβάνοντας τη θέση του για επιβολή πλαφόν στην τιμή του. Εξέφρασε δε την ελπίδα του αυτό το μέτρο να έχει αποφασιστεί μέχρι το τέλος του μήνα.
5695579__1_
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ενώπιoν του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς ότι χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη και κοινή απάντηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης καθώς και ότι δεν μπορεί κάθε χώρα να πορεύεται μόνη της, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την στάση της Γερμανίας.
5695586
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είναι συμπρόεδρος στο θεματικό τραπέζι για την Ενέργεια, την Οικονομία και την Κλιματική αλλαγή που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.
5695566
Η θεματική είναι, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ενδεικτική του ενδιαφέροντος που έχουν προκαλέσει οι πρωτοβουλίες και οι προτάσεις της Ελλάδας για την ενεργειακή κρίση και η πιο πρόσφατη για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμών στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, η οποία έχει ήδη την στήριξη 15 κρατών-μελών της Ε.Ε.