Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στην Πράγα με τον Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πρώτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι αυτή είναι η δεύτερη συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον ομόλογό του σε διάστημα ενός μήνα, αφού είχαν συναντηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, όταν και συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, η αδιάκοπη παροχή λιγνίτη και άνθρακα προς τη Βόρεια Μακεδονία από ορυχεία στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας

«Κατά τη συνάντηση στην Πράγα, οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν για άλλη μια φορά τη σημασία της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, για τον οποία συμφώνησαν ότι έχει μεγάλες δυνατότητες, αν ληφθούν υπόψη τα κοινά έργα για την κατασκευή του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και η διασύνδεση φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών. Τα κοινά ενεργειακά έργα είναι σημαντικά για τη Βόρεια Μακεδονία, ως νέες πηγές προμήθειας φυσικού αερίου για μια πιο οικολογική και φθηνότερη ενέργεια, αλλά και της δυνατότητας να γίνει η χώρα περιφερειακό κέντρο περαιτέρω διέλευσης και διανομής φυσικού αερίου στις χώρες της περιοχής».