«Κανείς δεν ξέρει τι έχουν στο μυαλό τους οι Τούρκοι, η Ελλάδα θέλει σχέσεις ειρήνης και συνεργασίας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Είπε πως η Αθήνα παρακολουθεί καθημερινά τα τεκταινόμενα και δρα σε δύο επίπεδα στο διπλωματικό και στην αμυντική θωράκιση της χώρας, ενώ σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, είπε ότι τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Ανέφερε πως το νομοσχέδιο προβλέπει έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, «μπόνους» για τη μετατροπή συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρη, επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε 9 μήνες- 10ετής παραγραφή των οφειλών στον ε-ΕΦΚΑ.

Τόνισε πως για τους ανέργους θεσπίζεται το σύστημα των τριών προσφορών και των τριών αρνήσεων και στη συνέχεια διαγράφεται από το μητρώο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο αντιμετωπίζονται ζητήματα ίσης μεταχείρισης, όπως με τις διακρίσεις σε βάρος οροθετικών στον HIV στο χώρο εργασίας, σημειώνοντας πως η πολιτεία οφείλει να δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία της στη συγκεκριμένη κατηγορία και σε όσες υφίστανται διακρίσεις.