«Αντιλαμβάνομαι την αγωνιώδη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλύψει σκάνδαλα, αλλά αυτό αδικεί τη δημοκρατία και τον πολιτικό διάλογο» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με την πρόθεση μιας επένδυσης της συζύγου του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μαραβέγια και την ένταξή της στην χρηματοδότηση μέσω του επενδυτικού νόμου.

Με αφορμή σχόλιο του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα απέφυγε να τοποθετηθεί γιατί περίμενε να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα και η οποία τελείωσε χθες (06.10.2022).

Από αυτή προέκυψε, πρόσθεσε ο υπουργός, ότι «τα πραγματικά στοιχεία είναι τα εξής:

Πρώτον, η επενδυτική πρόταση της συζύγου του βουλευτή δεν έφτασε ποτέ στον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση και δεν εγκρίθηκε ποτέ και δεν πήρε  ποτέ ΦΕΚ. Και δεν θα μπορούσε καθώς στο επενδυτικό νόμο που τροποποίησε η ΝΔ και τότε διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπήρξε μια έντονη διαφωνία και στην Βουλή, ήταν ότι εμείς βάλαμε ένα φίλτρο που έλεγε ότι χρειάζεται για να ενταχθεί και να εγκριθεί μια επενδυτική πρόταση- ιδέα χρειάζεται να υπάρχει τραπεζική χρηματοδοτική εγγύηση που δεν είχε και δεν κατατέθηκε. Για αυτό και δεν προχώρησε και δεν εγκρίθηκε ποτέ.

Δεύτερον, αυτό που υπήρξε είναι ότι η πρόταση αυτή, κατατέθηκε και εντάχθηκε στους προσωρινούς πίνακες, όπως εντάσσονται άλλωστε όλες, 100% οι προτάσεις που υποβάλλονται. Πήρε την προέγκριση στον πίνακα, όπως γίνεται αυτόματα για όλους που καταθέτουν αίτηση  και δεν πήρε την θέση οποιουδήποτε άλλου, αφού όλοι όσοι καταθέτουν αίτηση εντάσσονται.

Αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται σε επίπεδο γενικού διευθυντή και οι προτάσεις δεν φτάνει ποτέ στο επίπεδο του υπουργού ή του αναπληρωτή υπουργού».

Συνεπώς, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «η ιδέα επένδυσης της συζύγου του βουλευτή δεν προχώρησε και δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ από τον φορολογούμενο που λέτε εσείς. Είχαν μια ιδέα να κάνουν μια επένδυση με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τις δικλείδες ασφαλείας που έθεσε ο νόμος της ΝΔ δεν μπορούσε να προχωρήσει.

Εμείς, δεν ζητάμε χαρτιά κοινωνικών φρονημάτων για να εγκριθεί ή όχι μια επένδυση».

Επί τόσες ημέρες, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης «συζητάμε για μια ασήμαντη ιστορία, γιατί την έκανε ανάρτηση ο κ. Πολάκης, αλλά όταν μιλάς οικονομικά με τον κ. Πολάκη, είναι  χαμένος χρόνος. Μια υπόθεση που την κάνατε πρωτοσέλιδο στην ΑΥΓΗ, αλλά δεν υπάρχει».

 Και απευθυνόμενους στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «εάν νομίζετε ότι ο πολιτικός διάλογος πρέπει να πέσει σε τέτοιο σημείο, κάντε το αλλά μας ακούει και μας βλέπει ο κόσμος και θα κρίνει αλλά αυτό είναι λαϊκισμός και σφοδρός αντικοινοβουλευτισμός».

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, μιλώντας στο νομοσχέδιο για την ίδρυση, ανάπτυξη και διαχείριση και λειτουργίας των Επιχειρηματικών Πάρκων είχε σχολιάσει πως «ο κ. Μαραβέγιας ζει τον μύθο του στην ΚΟ της ΝΔ και είχε ζητήσει από τον κ. Γεωργιάδη εάν θα επιδείξει λίγη ευαισθησία ή η ηθική σας θα κρυφτεί πίσω από την νομιμοφάνεια».