Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και της Γραμματείας της πολιτικής κίνησης Ανανεωτική Αριστερά, Θόδωρος Μαργαρίτης πήρε θέση υπέρ του Θάνου Πλεύρη, μετά την αποδοκιμασία του υπ.Υγείας για τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του.

Ο κ.Μαργαρίτης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Με τον Θάνο Πλεύρη διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Αλλά δεν θα χάσω την αντικειμενική κρίση μου όσο μπορώ. Για κανένα λόγο».

Η δήλωσή του 

Μίζερος δεν θέλω να είμαι. Ούτε χαζό-φανατικός. Η αποδοκιμασία του Θάνου Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του ήταν μία χρήσιμη πολιτική πράξη. Η λέξη "αποκτήνωση" από ένα γιό σε έναν πατέρα δεν είναι εύκολη και άνετη λέξη στον δημόσιο λόγο. Καμία σκοπιμότητα που να αφορά την κυβερνητική θέση του Θάνου Πλεύρη, ούτε ο συμψηφισμός με το ακροδεξιό παρελθόν του ίδιου δεν απομειώνουν αυτή την πολιτική εκφώνηση. Η οποία θέτει εμπράκτως έξω από κάθε συζήτηση την ναζιστική άποψη και στάση. Με τον Θάνο Πλεύρη διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Αλλά δεν θα χάσω την αντικειμενική κρίση μου όσο μπορώ. Για κανένα λόγο.