Για τις κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τον 53χρονο Ηλία Μίχο, που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη στον Κολωνό, μίλησε ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, από τη στιγμή της δημοσιοποίησης των στοιχείων του Μίχου, ελήφθη απόφαση οριστικής διαγραφής του από τη Νέα Δημοκρατία.

Ακόμα, επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή είχε τεθεί σε αναστολή η κομματική ιδιότητα του 53χρονου κατηγορούμενου, κάτι που έχει τις ίδιες έννομες συνέπειες με τη διαγραφή.

Στον 53χρονο είχε αναφερθεί, ερωτηθείς σχετικά πριν από μερικά 24ωρα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αφενός είχε απαντήσει ότι είχε ανασταλεί η κομματική ιδιότητα του κατηγορούμενου και αφετέρου είχε τονίσει ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνιακής ή πολύ περισσότερο πολιτικής εκμετάλλευσης στοχοποιώντας πολιτικά ή δημόσια πρόσωπα που είχαν φωτογραφηθεί αγνοώντας το ποιόν του είναι αδιανόητη, δεν μπορεί να γίνει εργαλειοποίηση της υπόθεσης αυτής, πρέπει να στοχεύσουμε στη στήριξη του θύματος».