Eπεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση Μίχου, όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης απάντησε για την πρόταση της εισαγγελέως, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, διότι πρόκειται για «μυστικές» συνεδριάσεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τους Ποινικούς Κώδικες που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση την τελευταία ημέρα πριν κλείσει η Βουλή. «Αθωώσατε τους βιαστές ανηλίκων κάνοντας το κακούργημα πλημμέλημα. Εδώ είναι τα χαρτιά και εδώ είναι οι δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Σας έστησαν στο εδώλιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και χάριν σ΄ αυτούς ακυρώθηκε η διάταξη», ειπε ο Γ. Φλωρίδης. Στη συνέχεια ανέβηκαν οι τόνοι με τον βουλευτή της Νέας Αριστεράς Δημήτρη Τζανακόπουλο να λεει «λέτε ψέματα!»

Ο διάλογος ανάμεσα σε Φλωρίδη - Τζανακόπουλο είχε ως εξής:

Γ.Φλωρίδης: Θέλατε δηλαδή να παραμένουν οι βιαστές ατιμώρητοι. Απέτρεψαν οι βουλευτές σας και οι αντιδράσεις της κοινωνίας και το πήρατε πίσω. Αυτή ήταν η φροντίδα σας για τα ανήλικα θύματα βιασμών, μειώσατε το όριο καταδίκης στα 15 από τα 20 χρόνια. Πλέον μπορεί να φτάσει σε ισόβια κάθειρξη.

Δ.Τζανακόπουλος: Στον Μίχο πείτε αυτά όχι σε μας. Ντροπή σου!

Γ. Φλωρίδης: Φώναζε όσο θες! Εδώ είναι τα χαρτιά. Οι δηλώσεις των βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοι σας έστησαν στο εδώλιο. Υπάρχει θεσμική μνήμη στον τόπο.

Για «σύνδρομο γενιτσαρισμού» κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι ψεύδεται, συκοφαντεί και κάνει προπαγάνδα για να δώσει τα διαπιστευτήρια του στο νέο του κόμμα. Στη συνέχεια ο Α. Αυλωνίτης από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είστε κυβερνητικός προπαγανδιστής. Ντροπή να ψεύδεστε με αυτό τον τρόπο». «Είστε κοινός συκοφάντης. Ντροπή που είστε υπουργός Δικαιοσύνης», κατέληξε κατηγορώντας τον κ. Φλωρίδη για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.