Για την υπόθεση βιασμού και εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Τόνισε ότι στο παρασκήνιο, κάποιοι προσπαθούν να περάσουν υπογείως, ότι η υπόθεση έχει κομματικό πρόσημο.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος είχε φωτογραφηθεί ποτέ με τον 53χρονο κατηγορούμενο όπως πολλά πολιτικά πρόσωπα, απάντησε αρνητικά, αλλά υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να ποινικοποιείται όποιος βγαίνει φωτογραφία με κάποιον που δεν γνωρίζει».

Απαντώντας στην κριτική που ακούγεται ότι καθυστερούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων έχουν ταυτοποιηθεί και συνευρέθηκαν ή επιδίωξαν να συνευρεθούν με την 12χρονη, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει αρχικά εισαγγελική παραγγελία.
Αν όμως όλα γίνουν βιαστικά τότε ενδέχεται να γίνουν λάθη ή παραλείψεις στην δικογραφία και όταν φτάσουμε στις ποινικές διώξεις να υπάρξουν μαζικές απαλλαγές. Ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει καμιά συγκάλυψη κι όλα τα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα την κατάλληλη στιγμή.

Αναφερόμενος στο θέμα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας, απάντησε πως όντως υπάρχει πρόβλημα, το οποίο είναι παγκόσμιο και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα που κινούνται σε 2 άξονες. Αφενός την στοχευμένη ενίσχυση ευπαθών ομάδων κι αφετέρου την προσπάθεια συγκράτησης των τιμών.