Στις 17 Οκτωβρίου 1974, σχεδόν ταυτόχρονα με τη Νέα Δημοκρατία, ιδρύθηκε η ΟΝΝΕΔ. 

Αμέσως μετά την επιστροφή του από το Παρίσι ο Εθνάρχης δίνει την εντολή στον τότε γενικό διευθυντής της ΝΔ Τιμολέοντα Λούλη να προχωρήσει στη σύσταση οργάνωση νεολαίας της κεντροδεξιάς παράταξης, με όραμα την ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου και στόχο να βγει μπροστά η νέα γενιάκαι να μεταλαμπαδεύσει στην κοινωνία τις ιδέες και τα οράματα της Νέας Δημοκρατίας για το αύριο της Ελλάδας, και κυρίως των νέων.

Η απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ίδρυση της γαλάζιας Νεολαίας ήρθε σε μία περίοδο που το
protoporia
νεολαιίστικο κίνημα λόγω αντιδικτατορικής δράσης, ανέπτυσσε έντονη δραστηριότητα, επομένως το νεοιδρυθέν κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να παίξει δυνατά με το κομμάτι «νεολαία». 

Σήμερα, περίπου 48 χρόνια μετά τον ιστορικό Οκτώβριο του 1974, η ΟΝΝΕΔ κατέγραψε νούμερα ρεκόρ  απαριθμώντας 82.757 εγγεγραμμένα μέλη, την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται το 13ο Συνέδριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου ο απερχόμενος πρόεδρος και γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, αναμένεται να παραδώσει τη «βαριά φανέλα» της ηγεσίας της Οργάνωσης στον Ορφέα Γεωργίου

Μέχρι όμως η ΟΝΝΕΔ να φτάσει να αποτελεί την μεγαλύτερη οργανωμένη ναολαία της χώρας, προηγήθηκε μια μακρά ιστορία, με μεγάλους αγώνες, διεκδικήσεις και χιλιάδες νέες και νέους που σήκωσαν ψηλά τη σημαία της παράταξης σε δύσκολους καιρούς, στον σχεδόν μισό αιώνα της ζωής της.

Στις 16 Οκτωβρίου 1974 στο Θέατρο «Αλάμπρα» πραγματοποιήκε η πρώτη δημόσια συγκέντρωση της ΟΝΝΕΔ, σε εκδήλωση για την παρουσίαση της ιδρυτικής διακύρηξης της ΝΔ. 

«Νονός» της ΟΝΝΕΔ ήταν ο Μάκης Καλλίγερος. Στο δικηγορικό γραφείο του Χρήστου Φύσσα αποφασίστηκε ότι η νεολαία της ΝΔ θα λέγεται ΟΝΝΕΔ.

Πρωτεργάτες στο εγχείρημα της ΟΝΝΕΔ ήταν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της Οργάνωσης την οποία αποτελούσαν οι Άγγελος Μοσχονάς ως επικεφαλής, Αργύριος Καρράς, Μάκης Καλλίγερος, Κορνήλιος Καραμητσάνης και Βασίλης Τσιούνης. Τα πρώτα χρόνια, αποφάσεις λαμβάνονταν από τις Διοικούσες Επιτροπές της ΟΝΝΕΔ, μέχρι το 1976 που ορίζεται η πρώτη Εκτελεστική Επιτροπή και ο πρώτος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

samaras
Πρώτος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τον Ιούνιο 1976 ορίστηκε ο Αναστάσης Παπαληγούρας, με τη συμμετοχή στην ηγετική ομάδα των Αντώνη Σαμαρά, Βύρωνα Πολύδωρα, Πέτρου Μακρή και Αλέκου Βασιλείου. Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου ενοποιήθηκαν οι φοιτητικές οργανώσεις ΔΑΠ και ΝΔΦΚ που έμελλε να αποτελέσει την κύρια πολιτική έκφραση των φοιτητών στα πανεπιστήμια μέχρι σήμερα. 
onned_papaligouras_2

Στις 11 Φεβρουαρίου 1978, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όρισε νέα Εκτελεστική Επιτροπή με επικεφαλής τον Δημήτριο Τσιγγούνη, ενώ τον Ιανουάριο 1982, ο Ευάγγελος Αβέρωφ τοποθέτησε νέα Εκτελεστική Επιτροπή, με πρόεδρο το Βασίλη Μιχαλολιάκο. Αναπτύχθηκε πυκνή οργανωτική δικτύωση σε όλη την Ελλάδα και άνοδος στις φοιτητικές και μαθητικές εκλογές.
onnedkaramanlis

onned

onned_meimarakis
Τον Οκτώβριο 1984, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όρισε νέα Εκτελεστική Επιτροπή, τοποθετώντας πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
onnedmeimarakis

1985: Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ 1η δύναμη στα πανεπιστήμια

Ορόσημο για την πορεία της οργάνωσης αποτέλεσαν οι φοιτητικές εκλογές της 20ης Μαρτίου 1985, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδεικνύεται για πρώτη φορά πρώτη δύναμη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ποσοστό 27,23% έναντι 27,12% της ΠΚΣ.

1o Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

Το 1987, υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη ΝΔ, διοργανώνεται το Α’ Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και καθιερώνεται να πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια με εκλεγμένους συνέδρους νεολαίους από όλη την Ελλάδα.
1o_sinedrio

voulgarakis
Στο Α΄ Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εξελέγησαν επίσης η Κεντρική Επιτροπή, αποτελούμενη από 150 μέλη, η οποία με τη σειρά της εξέλεξε τον πρόεδρο της Οργάνωσης. Εν συνεχεία ο ίδιος όρισε το Εκτελεστικό Γραφείο με απόφαση του τότε προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Την επόμενη του Συνεδρίου, στις 9 Μαρτίου 1987, νεοεκλεγείσα Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ συνήλθε στην πρώτη της συνεδρίαση και Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος διαδέχθηκε τον Μεϊμαράκη.

Tο 1989 πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ορίστηκε ο Σταμάτης Μαύρος. Στην ομάδα του
onned_mauros
συμμετείχαν οι: Γεωργιάδης Λευτέρης, Σιδέρης Πάνος, Κατσιγιάννης Δήμος, Σταυρίδης Σπύρος, Αντωνόπουλος Παναγ., Κάβαλος Βασίλης, Κουλιζάκος Γιάννης, Κατσούγκρης Παναγ., Σιέμπος Σταύρος, Γιάννης Αλεβιζόπουλος, Ασημακόπουλος, Καφέζας Θανάσης, Κοτσοβός Νίκος, Ράντος Κώστας. 

2o Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

Το Β’ Συνέδριο ΟΝΝΕΔ πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Ιανουαρίου 1992 στη Θεσσαλονίκη. Με κεντρικό σύνθημα “Επίθεση προς το Μέλλον.Χωρίς κανένα συμβιβασμό”. 
2osinedrio
Tο δεύτερο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ χαρακτηρίστηκε από εκτεταμένη ιδεολογική και πολιτική συζήτηση, και έθιξε ζητήματα που μέχρι τότε αποτελούσαν ταμπού για την ελληνική κοινωνία, όπως η μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων και τα ναρκωτικά. Συμμετείχαν 728 εκλεγμένοι σύνεδροι και τα 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία και ανέδειξε ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τον Γιάννη Κουλιζάκο.
onnedkoulizakos
Το 1992 νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι ο σημερινός υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης,ο οποίος στη θητεία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή και διάδοση των φιλελεύθερων ιδεών διοργανώνοντας ανά την Ελλάδα κύκλο σεμιναρίων και εκδίδοντας το περιοδικό «Όμικρον» το οποίο και αντικατέστησε την εφημερίδα «Δημοκρατική Πρωτοπορία». 
onnedxatzidakis
xatzidakis2

Στις ευρωεκλογές του 1994, ο τότε πρόεδρος της ΝΔ, περιέλαβε στο ευρωψηφοδέλτιο και σε εκλόγιμη θέση τον Κωστή Χατζηδάκη και στο τιμόνι της προεδρίας της ΟΝΝΕΔ εξελέγη ο νυν βουλευτής και πρ. υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης.
onnedstylianidis

3o Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

1996______-_________

Από 19 μέχρι 21 Μαΐου 1995 στο Λουτράκι έλαβαν χώρα οι εργασίες του Γ’ Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. Είχε ως κεντρικό σύνθημα το “Αλλάζουμε την Εικόνα”. Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός και γόνιμες προτάσεις για τα προβλήματα της νεολαίας. Συμμετείχαν, όπως και στα προηγούμενα Συνέδρια, 728 εκλεγμένοι Σύνεδροι και η εκατονταμελής Κ.Ε., ενώς καθιερώθηκε 10% ποσόστωση για τη συμμετοχή γυναικών στα εκλεγμένα όργανα. Κατά την εκλογή της εκατονταμελούς Κ.Ε. οι υποστηριχτές του Π. Σιδέρη πέτυχαν σαφή πλειοψηφία έναντι των άλλων δύο διεκδικητών της προεδρίας, του Θανάση Καφέζα και του Χρήστου Ροϊλού.

Το 1997 νέος πρόεδρος της γαλάζιας Νεολαίας αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μαραβέλιας. 
onnedmaravelias

4o Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

Στις 12, 13 και 14 Ιουνίου 1998 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το Δ’ Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, με σύνθημα “Παίρνουμε θέση στο Αύριο”. Ήταν το πρώτο με
onned_oikonomou
την εκλογή στην προεδρία του κόμματος του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος και κήρυξε με ομιλία του την έναρξη των εργασιών.

Σε αυτό το Συνέδριο, καθιερώθηκε η απευθείας εκλογή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ από όλα το σώμα των Συνέδρων (828 συγκεκριμένα) και έγινε αναλογικότερο το σύστημα εκλογής άλλων οργάνων, με ποσοστό σταυροδοσίας έως και το 70% των θέσεων.

Πρόεδρος εξελέγη ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

5o Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

Στις 2, 3 και 4 Μαρτίου συνήλθε στην Καλαμάτα το πέμπτο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, με κεντρικό σύνθημα “Οι Ιδέες μας είναι η Δύναμη μας”.  Σε αυτό συμμετείχαν 800 εκλεγμένοι σύνεδροι από όλη την Ελλάδα που εξέλεξαν τον πρόεδρο της οργάνωσης, ενώ καθιερώθηκε και αύξηση της συμμετοχής εκπροσώπων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ.
kourousis_karamanlis

6o Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

7_synedrio3-1
Μεταξύ 25 και 27 Ιουνίου 2004 διεξήχθη στη Χαλκίδα το ΣΤ’ Συνέδριο ΟΝΝΕΔ. Με βασικό σύνθημα “Προχωράμε με Ιδέες, καταξιωνόμαστε με Πράξεις”, το έκτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ πραγματοποιήθηκε λίγους μήνες ύστερα από την μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ που είχε προσδώσει έναν αέρα ανανέωσης στην παράταξη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκαν ιδέες και προτάσεις σχετικά με τα νέα προβλήματα που αντιμετώπιζε η νεολαία στα πρώτα χρόνια του 21ου Αιώνα. Επίσης, αυξήθηκε ο αριθμός των μελών της Κ.Ε. από 100 σε 130, για καλύτερη εκπροσώπηση των περιφερειακών και συνδικαλιστικών οργανώσεων και των φοιτητικών τμημάτων. Πρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

7o Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

Από 8 μέχρι 10 Ιουνίου 2007 έλαβε χώρα το 7ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στα Καμμένα Βούρλα της Φθιώτιδας. Είχε κεντρικό σύνθημα του το “Χαμογελάμε στο Αύριο”. Προηγήθηκαν τέσσερα προσυνέδρια, στα οποία κυριάρχησε η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που βρισκόταν στην επικαιρότητα για ένα χρόνο. Διευρύνθηκε η Κ.Ε. στα 180 μέλη. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επανεξελέξη από το Συνέδριο ο Γιώργος Παπανικολάου.

8o Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

dbee721de30bcdbb2fb7aedb7f0d2ba6
Με το σύνθημα “Όλοι από την Αρχή” να κυριαρχεί παντού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου στη Φωκίδα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προωθήθηκαν, ομοφώνως, αλλαγές του Κανονισμού Λειτουργίας της οργάνωσης οι οποίες δίνουν εμπράκτως “σάρκα και οστά” στην προσπάθεια της ΟΝΝΕΔ για πολιτική ανασύνταξη και οργανωτική ανασυγκρότηση. Οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των 17 εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ και τους 162 εκπροσώπους της Οργάνωσης στο 8ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε σε κλίμα απόλυτα ενωτικό, πράγμα που πιστοποίησε την πολιτική σύνθεση που πραγματοποιήθηκε.

Είχε προηγηθεί το Έκτακτο Συνέδριο στις 14 Μαρτίου 2010 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα, ύστερα και από παραίνεση του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, την καθιέρωση εκλογής προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση της οργάνωσης, ανοίγοντας για πρώτη φορά τις διαδικασίες στα απλά μέλη και στους οπαδούς της. Πρόεδρος εξελέγη ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. 
8o

9o Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

Το 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ έλαβε χώρα την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 στο κλειστό γυμναστήριο “Μιχάλης Μουρούτσος” του Δήμου Δάφνης – Υμηττού Αττικής. Με απόφαση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη το συνέδριο μετατράπηκε σε αρχών και θέσεων και στο τέλος των εργασιών του δημοσιεύτηκε πολιτική διακήρυξη.
10osinedrio

10ο Τακτικό Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

Το 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ έλαβε χώρα στις 15-16/04/2016 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, με σύνθημα “Παίζουμε επίθεση”. Την πρώτη ημέρα έγινε η επίσημη έναρξη του. Εντούτοις, τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες εκλογικές διαδικασίες, ούτε οι προγραμματισμένες καταστατικές αλλαγές και την επόμενη ημέρα ανακοινώθηκαν αυθαίρετα αποτελέσματα για εκλογή οργάνων. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να διαγράψει τον τότε Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη, ως βασικό υπεύθυνο για το πρωτοφανές φιάσκο και να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της οργάνωσης.
photo-2022-05-03-21-11-29_252863_317518_type13262
Τραπέζι των προέδρων της ΟΝΝΕΔ πριν το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

11o Συνέδριο επανίδρυσης ΟΝΝΕΔ

Τα παραπάνω οδήγησαν στο Συνέδριο Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ.

Μέσα από μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα προσυνεδριακή διαδικασία ξεκίνησε η αναβάπτιση της Οργάνωσης για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Στο 11ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ συμμετείχαν 32.063 μέλη με το 1/3 από αυτά να είναι νέα μέλη, ενώ το 56% να είναι νεολαίοι κάτω των 23 ετών. Στο Συνέδριο Επανίδρυσης εξελέγησαν 960 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο 11ο Συνέδριο πρόεδρος εξελέγη με ποσοστό 75,84% ο Κώστας Δέρβος.
mitsotakis-synedrio-onned

12ο Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

onned-marinaiks-proedros
Από 4 έως 6 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo διεξήχθη το 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, με σύνθημα «Το αύριο Τώρα», όπου πρόεδρος της Οργάνωσης αναδείχθηκε ο σημερινός γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, αφού το 87% των Συνέδρων υπέγραψε υπέρ της υποψηφιότητάς του. 

13ο Συνέδριο

Στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ τον Ιούνιο του 2022, με θέμα: «Ελλάδα 2030», παρέστη και μίλησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί εξελέγη πρόεδρος της Οργάνωσης ο Ορφέας Γεωργίου συγκεντρώνοντας ποσοστό 88,6% επί των συνέδρων που υποστήριξαν την υποψηφιότητά του.
5616250
5616283
5616346
5617268