«Είναι πραγματικά θλιβερός ο τρόπος με τον οποίο στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγουν να εκφράζονται. Πραγματικά με ξεπερνάει ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτεύονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιλινιό η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Ιωάννα Γκελεστάθη αναφορικά με την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης της 12χρονης.

Αναφορικά με την υπόθεση του Κολωνού, η κ. Γκελεστάθη σημείωσε: «Με τον ποινικό κώδικα που μας άφησε προίκα ο ΣΥΡΙΖΑ μια εβδομάδα πριν εγκαταλείψει την κυβέρνηση πράγματι πολλά αδικήματα και πολλά ειδεχθή αδικήματα θα τιμωρούνταν με ποινές χάδια επί της ουσίας διότι ο ποινικός κώδικας είχε χαλαρώσει πάρα πολύ. Μια από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης της ΝΔ ήταν να αυστηροποιήσει τον ποινικό κώδικα ούτως ώστε τα αδικήματα αυτά να αντιμετωπίζονται όπως πρέπει να αντιμετωπίζονται και δεν σας κρύβω ότι έχει ληφθεί πολύ μεγάλη μέριμνα για τους ανήλικους σε βάρος των οποίων τελούνται τέτοιου είδους αδικήματα. Επομένως νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ήσυχοι ότι αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες από πλευράς Αστυνομίας και από πλευράς Δικαιοσύνης υπάρχουν πλέον το νομικό πλαίσιο ώστε η τιμωρία να είναι αυτή που πρέπει να είναι».

Αναφορικά με την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης της 12χρονης, η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ τοποθετήθηκε λέγοντας: «Είναι πραγματικά θλιβερός ο τρόπος με τον οποίο στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγουν να εκφράζονται. Η πολιτική τοποθέτηση των φερόμενων ως δραστών τι σχέση μπορεί να έχει με το θέμα; Πραγματικά με ξεπερνάει ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτεύονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όσο διαβάζω για παράδειγμα στο Twitter σχόλια από ανώνυμους λογαριασμούς που όμως αβαντάρουν το ΣΥΡΙΖΑ να το δεχτώ αλλά στο βαθμό που οι λογικές αυτές και η ρητορική αυτή υιοθετούνται και από επίσημους λογαριασμούς προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά με θλίβει για το επίπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Νομίζω ότι για τον κάθε ένα νοήμονα και εχέφρονα άνθρωπο η πολιτική τοποθέτηση του οποιουδήποτε φερόμενου δράστη – δράστη, είναι παντελώς αδιάφορη. Όπως και στο παρελθόν μπορεί να υπήρχαν κατηγορούμενοι που απεδείχθησαν δράστες αντίστοιχων εγκλημάτων, να μην αναφερθώ σε συγκεκριμένη περίπτωση είναι γνωστή σ’ όλους μας και έγινε γνωστό ότι η δράστης ήταν οργανωμένη στο ΣΥΡΙΖΑ ουδείς από εμάς ασχολήθηκε με αυτό το γεγονός. Ομοίως τώρα μου φαίνεται τελείως άστοχο ότι εντοπίζεται το θέμα στην κομματική ιδιότητα του δράστη. Προφανέστατα όλοι αυτοί οι οποίοι διαπράττουν τέτοια ειδεχθή εγκλήματα ειναι καταδικαστέοι από όλους μας δεν πάνε να είναι οι μεγαλύτεροι κομματάρχες του κόμματος μας. Είναι παγερά αδιάφορο, είναι αυτονόητη η απόλυτη καταδίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το να προσπαθούμε να συνδέσουμε τα πρόσωπα αυτά με πολιτικά πρόσωπα λες και κάποιος που τον συναντάμε σε μια κομματική εκδήλωση μια φορά το χρόνο και με τον οποίο ανταλλάσουμε πέντε κομματικές απόψεις και ο οποίος μπορεί να θέλει να φωτογραφηθεί μαζί μας λες και είμαστε υποχρεωμένοι ο καθένας από εμάς να ξέρουμε τι κάνει αυτός ο άνθρωπος στην προσωπική του ζωή όλο το υπόλοιπο κομμάτι του χρόνου νομίζω ότι είναι αστείο να το ισχυρίζεται κάποιος. Νομίζω ότι η εργαλειοποίηση αυτή είναι παντελώς χυδαία και νομίζω ότι απλά βοηθάει να φύγουμε από το δια ταύτα το οποίο δια ταύτα πρέπει να είναι το πως θα προστατεύονται τα θύματα, το πώς θα προστατεύονται ιδίως τα ανήλικα θύματα και γενικώς δεν βοηθάει καθόλου στο να εστιάσουμε στην ουσία. Είναι παρελκυστικό και είναι χυδαίο», υπογράμμισε η ίδια.

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάστηκαν επαγγελματικά και υποδειγματικά και ιδίως θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της υποδιεύθυνσης προστασίας Ανηλίκων, της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττική που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να είμαστε σήμερα σε θέση να έχει εξιχνιαστεί όλο αυτό το δίκτυο κακοποιών», συμπλήρωσε.