Εκδήλωση, ώστε να αναδειχθεί η πολιτική παρακαταθήκη που άφησε η Φώφη Γεννηματά, μία μέρα πριν την πρώτη επέτειο από το θάνατό της στις 25 Οκτωβρίου 2021, διοργάνωσε η Χαριλάου Τρικούπη. 


Παρόντες ήταν ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης, και τα παιδιά τους, όπως και η αδελφή της Μαίρη, ενώ ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπενθύμισε το έργο της και στάθηκε βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «διάττων αστήρ». 

fofi_1

«Δεν ξεχνάμε ότι ανέλαβε την παράταξη μας στα πολύ δύσκολα και την κράτησε όρθια μεγαλώνοντάς την και βάζοντας τις βάσεις για το μεγάλο άλμα που τώρα επιχειρούμε. Άλμα που είμαστε αποφασισμένοι, αλλά και αισιόδοξοι, ότι με την δύναμη του λαού θα κάνουμε πράξη. Με τον αγώνα της η Φώφη επιβεβαίωσε τη ρήση του ιδρυτή μας, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αποτελέσει έναν διάττοντα αστέρα. Όλοι μαζί και καθένας προσωπικά, έχουμε χρέος να συνεχίσουμε στον δρόμο που χάραξε της ενότητας, της ευθύνης και του συλλογικού αγώνα που δίνουμε».

fofi_3

Αυτό είπε ο κ. Ανδρουλάκης για τη Φώφη Γεννηματά και συνέχισε, μιλώντας και για την ανθρώπινη πλευρά της: «Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την τραγική απώλεια της. Η απουσία της στην οικογένεια της, στο ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική ζωή της χώρας είναι μεγάλη. Η αγαπημένη μας Φώφη ανέβηκε το Γολγοθά με γενναιότητα και αξιοπρέπεια χωρίς να την καταβάλει σε καμία στιγμή ο φόβος. Στην πολιτική της διαδρομή οι επιλογές της είχαν πάντα επίκεντρο τον άνθρωπο. Δεν ζύγισε το κομματικό κόστος και αταλάντευτα υπηρέτησε το εθνικό συμφέρον, την πατρίδα και την κοινωνική δικαιοσύνη».

fof