Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
mitsotakis_blinken
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επικοινωνία με τον Άντονι Μπλίνκεν για Ουκρανία, ανατολική Μεσόγειο και ΝΑΤΟ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες της Ελλάδας, την οποία χαρακτήρισε σύμμαχο-κλειδί στο ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν , και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησαν τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει το State Department.

Τα θέματα συζήτησης ήταν τα καίρια, αφού ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με τον κ. Μπλίνκεν για την εκ νέου υποστήριξη στην Ουκρανία, προκειμένου να αμυνθεί στον «άδικο και απρόκλητο» πόλεμο που η Ρωσία ξεκίνησε από τις 24 Φεβρουαρίου, ενώ συζήτησαν και για τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο. 

Ο γραμματέας του State Department εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες που καταλαμβάνει η Ελλάδα ως παρτενέρ και σύμμαχος-κλειδί στο ΝΑΤΟ


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη μεριά του, έκανε tweet ανακοινώνοντας την εν λόγω επικοινωνία, την οποία χαρακτήρισε εποικοδομητική, ενώ μίλησε για «τη στενή συνεργασία μας ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ προκειμένου να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί απέναντι στη Ρωσία, όπως επίσης και για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο»