Εντολή να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Ποθεν Έσχες έδωσε ο Θανάσης Μπούρας

Κατά την συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής συζητήθηκε η υπόθεση του πρώην πλέον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Θανάσης Μπούρας μετά από  ζήτημα που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, επεσήμανε πως ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, μετά από δική του πρωτοβουλία. Έχει δώσει εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν ταχύτατα την οικονομική δραστηριότητα του Α. Πάτση.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή αναφέρει να κανουν φύλλο και φτερό τις δηλώσεις του Α. Πάτση και να του φέρουν άμεσα, σε μία εβδομάδα τα αποτελέσματα, βάζοντας ίσως το ενδεχόμενο μικρής καθυστέρησης αν όχι σε μία εβδομάδα, λίγο παραπάνω, γιατί αφορά και εξωχώριες εταιρείες. Ωστόσο, τόνισε πως όταν έρθει το πόρισμα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποθεν Εσχες.

Ερώτημα

Η Όλγα Γεροβασίλη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος το ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε το ερώτημα εάν έχει ελεγχθεί ο Ανδρέας Πάτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θ. Μπούρας διευκρίνισε πως ο έλεγχος αφορά μέχρι και χρήσεις του 2019. Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, του έχει ζητήσει 3 φορές εξηγήσεις για διαφορετικά θέματα.

Επίσης ειπώθηκε το θέμα του ασυμβίβαστου και κατά πόσο λάμβανε χρήματα από το Δημόσιο (ΕΛΤΑ, νοσοκομεία, περιφέρειες).