Με διαφορά 7,5 μονάδων προηγείται η Νέας Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που διεξήχθη για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και το κεντρικό δελτίο με τη Σία Κοσιώνη.

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% στην αναγωγή επί των εγκύρων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 26%. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 11,5%, στο 5,5% είναι το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση και κάτω από το 3% το ΜεΡΑ25.
dimo1_1
dimo2_1

dimo3_1
dimo4



Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα με 39%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 28%. Στο ίδιο ποσοστό (28%), η απάντηση «κανένας από τους δύο», ενώ ένα 5% δεν ήθελε να απαντήσει.
dimo5
dimo6

Στην ερώτηση αν προτιμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασίας, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) απάντησε ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας προτιμά το 35%.
dimo8
dimo9
dimo10
dimo11

Σημαντική είναι η ανησυχία του κόσμου για τα ελληνοτουρκικά και την ένταση που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα η Άγκυρα. Το 73% ανησυχεί από μέτρια έως πολύ, ενώ μόλις το 20% δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία.
dimo7_2


dimo14

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούνται τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, ο κόσμος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γενικότερο πλαίσιο, με τα ποσοστά αρνητικών απαντήσεων να ξεπερνούν σε όλες τις κατηγορίες το 50%.
dimo13

Στο ερώτημα για το ποιες κατηγορίες εξόδων προβληματίζουν περισσότερο, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα τρόφιμα κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις και ακολουθούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 23 με 25 Οκτωβρίου και τα αποτελέσματα βγήκαν από δείγμα 1.207 ενηλίκων, με δικαίωμα ψήφου.
taytotita