Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Δημάρχων του C40 –δικτύου του οποίου η Αθήνα αποτελεί εξέχων μέλος. «Να γενικεύσουμε τη μάχη μας απέναντι στην κλιματική κρίση. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για να προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε.

Το Συνέδριο C40 World Mayors Summit, που έλαβε μέρος ο Κώστας Μπακογιάννης, διεξάγεται κάθε τρία χρόνια σε διαφορετικές πόλεις, και συνιστά τη σημαντικότερη διοργάνωση για το κλίμα σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού σε αυτό συμμετέχουν δήμαρχοι και αντιπροσωπείες από όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Εν όψει της 27ης κρίσιμης διεθνούς διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή (COP27) -τον Νοέμβριο- δήμαρχοι του ισχυρού αυτού δικτύου από συνολικά 96 πόλεις-μέλη, οι οποίοι εκπροσωπούν περισσότερους από 582 εκατ. πολίτες και το 1/5 της διεθνούς οικονομίας, συναντήθηκαν από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Στόχος, να συν-διαμορφώσουν πολιτικές και πρωτοβουλίες και να ανταλλάξουν παραδείγματα καλής πρακτικής για το πώς οι πόλεις μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.