Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με την υπόθεση του Κολωνού, είπε: «Πέραν του τι θεωρεί ο καθένας, υπάρχει και ο κανόνας του δικαίου και ο κανόνας αυτός λέει ότι κάποιος πρέπει να καταστεί ένοχος ή τουλάχιστον να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις σε σχέση με αυτό, και δεύτερον ο νόμος δεν μπορεί να ξεχωρίζει αν κάποιος είναι ΣΥΡΙΖΑ ή είναι ΝΔ, λέει ότι όταν κάποιος κάνει ένα έγκλημα κάνει ένα έγκλημα όποια πολιτική παράταξη και να υποστηρίζει. Πρέπει να χυθεί, σε αυτό το ζήτημα που βγάζει τη σαπίλα της κοινωνίας στο πεζοδρόμιο, άπλετο φως».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ήταν λανθασμένη η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να πιέζει για αποκαλύψεις ονομάτων λόγω του ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες μέχρι να φτάσει η στιγμή της αποκάλυψης από τη Δικαιοσύνη, επισήμανε: «Θεωρώ ότι ήταν ατυχής αυτή η αναφορά, εκείνο που πρέπει να γίνεται είναι για αυτούς που υπάρχουν υπόνοιες να επικεντρώνεται η ανακριτική αρχή και γρήγορα να ολοκληρώνεται.

Είναι τέτοιο το έγκλημα και το αντίστοιχο πολύ ικανό τμήμα της αστυνομίας μέσα σε μια μέρα μπορεί να ολοκληρώσει τη δική του τη δουλειά να το πάει στον ανακριτή, να το πάει και στον Εισαγγελέα και ο Εισαγγελέας να διατάξει την προσαγωγή ή ότι είναι να διατάξει. Εγώ θεωρώ ότι αυτό είναι το σωστό γιατί ξέρετε μετά άμα γίνει ένα λάθος δεν παίρνεται πίσω και εγώ είμαι της άποψης καλύτερα κάποιοι ένοχοι έξω παρά ένας αθώος μέσα στη φυλακή».

Όσον αφορά στην κρίση της ΝΔ ότι η υπόθεση του Κολωνού γυρνάει μπούμερανγκ στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «η ΝΔ αν νιώθει ένοχη μπορεί να βγαίνει και να λέει οτιδήποτε. Το γεγονός ότι κάποιος ήταν στέλεχος της ΝΔ και συγχρόνως βίαζε παιδιά στα χιλιάδες μέλη που έχει η ΝΔ όπως έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καθιστά υπόλογη τη ΝΔ. Δηλαδή αυτή η υπόθεση του βιασμού με την υπόθεση ας πούμε του κ. Πάτση είναι τελείως διαφορετικές».

Σε ερώτηση σχετική με την υπόθεση του κ. Πάτση και για ποιον λόγο ταυτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη λογική και τις πρακτικές του συνολικά με την παράταξη της ΝΔ, αλλά και με μια μερίδα στελεχών στους οποίους αποδίδουν είτε κουμπαριές είτε προσωπική φιλία, ο κ. Βίτσας ανέφερε: «Η υπόθεση του κ. Πάτση είναι μια ακραία υπόθεση, δεν θέλω να απευθύνομαι σε συγκεκριμένους ανθρώπους παρά μόνο όταν έχω πλήρη στοιχεία. Και εγώ αυτό που λέει το κόμμα μου θα πω, γιατί συμφωνώ απολύτως, υπάρχουν τόσες απευθείας αναθέσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ που πλέον θα έλεγε κανένας ότι σε αυτό το επίπεδο μαζεύονται πολλά και απευθείας αναθέσεις πια έχει μείνει με το όνομά του η λίστα Πέτσα στα ΜΜΕ ή η αντίστοιχη λίστα της κ. Νικολάου δηλαδή υπάρχουν πάρα πολλά που κανένας αν τα ερευνήσει λέει «τι γίνεται εδώ πέρα;».

Βγαίνει ο κ. Πιερρακάκης και λέει μόλις το 2% του προϋπολογισμού του υπουργείου μου έχουν γίνει απευθείας αναθέσεις», μα 2% είναι πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό σε σχέση με αυτό που πρέπει να κάνει το υπουργείο. Ο κ. Πιερρακάκης για παράδειγμα είναι πολιτικά υπεύθυνος, δεν έχω να του προσάψω κάτι γιατί δεν έχω στοιχεία αλλά έχω πλέον όσον αφορά το σύνολο της ΝΔ πολύ συγκεκριμένες υπόνοιες που αν θα ήθελα να φτιάξω ένα αστυνομικό μυθιστόρημα θα έλεγα «κοιτάξτε επιλέχθηκε ο βουλευτής ενός μικρού νομού που ψήφισαν 23 χιλιάδες άνθρωποι και στην ουσία λειτουργεί με ένα τρόπο ο οποίος είναι απαράδεκτος για βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, για προσπορισμό πλούτου και αυτό το έκανε- δεν ξέρω αν μόνος του έχει τέτοιες σχέσεις με την τράπεζα Πειραιώς όπου πήγε και πήρε 4,5 εκατ. δάνειο από την τράπεζα Πειραιώς και μετά το έδωσε αυτό το δάνειο στην τράπεζα Πειραιώς για να πάρει 62 εκατ. κόκκινα δάνεια. Αν πουλήσει αυτά τα δάνεια για παράδειγμα στο 30% της αξίας τους, θα τα πουλήσει πολύ παραπάνω αλλά αν τα πουλήσει στο 30% της αξίας τους ειναι κοντά στα 19 εκατ. Δηλαδή με δυο -τρεις απλές κινήσεις βγάζει 15 εκατομμύρια.

Τέλος, για την άποψη ότι «οι Πάτσηδες είναι ο κανόνας στη ΝΔ» όπως λεει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι «οι απευθείας αναθέσεις και με αυτό τον τρόπο η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος πλέον κατά τη γνώμη μου είναι αυταπόδεικτη. Ο κ. Πάτσης έκανε και κάτι επιπλέον πέρα από όλα αυτά που σας είπα προηγούμενα είχε και χρέη 700 χιλιάδες και ζήτησε να τα ρυθμίσει. Τρέλα...».