Για την υπόθεση του Κολωνού, το μεταναστευτικό και την ερώτηση Τσίπρα για τις υποκλοπές, απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον «Real Fm» έκανε λόγο για «κατάντια» από στελέχη της αντιπολίτευσης που «προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από την υπόθεση του Κολωνού», ενώ επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας πως στην υπόθεση των υποκλοπών «επαναλαμβάνει συνεχώς ένα ψέμα».

«Είναι πραγματικά κατάντια, να προσπαθεί κάποιος να αποκομίσει πολιτικά και κομματικά οφέλη από περιπτώσεις σαν και αυτή την αποτρόπαια υπόθεση του Κολωνού. Το έγκλημα, ο βιασμός, αυτές οι τραγωδίες δεν προσφέρονται για να δίνεις ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο στον εγκληματία ή στους εγκληματίες, δεν προσφέρεται για την αναζήτηση κομματικού οφέλους. Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη κάνουν υποδειγματικά τη δουλειά τους. Ελπίζω από την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής να γίνουν όλοι σοφότεροι. Εμείς ούτε το επιδιώξαμε, ούτε πρόκειται να το επιδιώξουμε ποτέ. Δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε ποτέ πολιτική με χυδαία hashtags ή με άθλια υπονοούμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε για την υπόθεση:

«Η μοναδική απόδοση ιδιότητας που πρέπει να δοθεί σε όλους αυτούς τους ανθρώπους είναι η ιδιότητα του κτήνους. Το έχω πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω και σήμερα: Δεν προσφέρονται οι υποθέσεις αυτές για να προσπαθεί κανείς να δώσει ιδεολογικά πρόσημα και πολύ περισσότερο να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Ελπίζω να το συνειδητοποιούν όλοι»

Οικονόμου: «Ο Τσίπρας μιμείται τακτικές Τραμπ και Μπολσονάρου»

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό για την υπόθεση των υποκλοπών.
«Ο κ. Τσίπρας έρχεται και επαναλαμβάνει συνεχώς ένα ψέμα. Αλλά η επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αυτοδικαίως αλήθεια. Έχει φτιάξει ένα κείμενο επερώτησης, το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά σε υποθετικές αφηγήσεις και σε υποθετικά ερωτήματα τα οποία υιοθετεί σαν να είναι γεγονότα. Αν αυτό δεν δείχνει την πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ, τότε τι άλλο δείχνει;

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να είναι απολύτως σαφές -και ο Πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα και η Ελληνική Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή- είναι ότι ζήτημα Predator, κακόβουλων λογισμικών για την Ελληνική Κυβέρνηση, για τις Ελληνικές Κρατικές Αρχές Ασφαλείας, για προμήθεια του Ελληνικού Κράτους δεν υπήρξε, δεν υπάρχει, δεν το χρησιμοποιούν οι Ελληνικές Κρατικές Αρχές Ασφαλείας. Αυτό έχει προκύψει από όλες τις έρευνες. Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει απαντήσεις, από την πρώτη στιγμή και δεν πρόκειται να συνεχίσει ένα παιχνίδι εντυπώσεων και επικοινωνίας».

Και συνέχισε: «O κόσμος κρίνει και τις καθαρές απαντήσεις, κρίνει και εκείνους που βυθισμένοι σε έναν μικρόκοσμο προσπαθούν να συντηρήσουν ένα θέμα, για να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που δεν προκύπτει από τα αληθινά στοιχεία. Εδώ, όμως, έχουμε και κάτι ακόμη. Για πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας έρχεται, μιμούμενος τακτικές και άλλων πολιτικών όπως του κ. Τραμπ και ενδεχομένως και του κ. Μπολσονάρου, μη αποδοχής του εκλογικού αποτελέσματος για δήθεν συστήματα παρακολούθησης; Ψάχνει να βρει αφορμές, ψάχνει να βρει οτιδήποτε για να δικαιολογήσει την επερχόμενη ήττα; Αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Είναι επικίνδυνα τερτίπια. Η ομαλή διαδικασία των εκλογών, η δημοκρατική ομαλότητα, τα αποτελέσματα που θα αποτυπώνουν τη γνήσια βούληση του ελληνικού λαού, είναι ένα κεκτημένο της Μεταπολίτευσης, το οποίο δεν πρέπει κανείς να το θέτει σε αμφισβήτηση. Διαβάζοντας την ερώτηση του κ. Τσίπρα δικαιούμαστε να αναρωτιόμαστε αν υπονοεί κάτι τέτοιο»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα τόνισε ότι «επαναλαμβανόμενα ψέματα προσπαθεί να τα καταστήσει πραγματικότητα», ενώ έκανε λόγο για «τραμπισμό αλά γκρέκα» από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ.

Οικονόμου: «Η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό»

Ακόμη, σχετικά με το μεταναστευτικό τόνισε πως το Λιμενικό κάνει «υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν ανθρώπους, αλλά δυστυχώς, δεν καταφέρνουν πάντοτε να τους σώσουν όλους», ενώ σημείωσε για την Τουρκία ότι «πρέπει να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που φέρουν απέναντι στην ανθρώπινη ζωή οι τουρκικές Αρχές και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Η Τουρκία εργαλειοποιεί συνεχώς το προσφυγικό, προκειμένου να δημιουργήσει προβλήματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και συνολικότερα στην Ευρώπη».

Τέλος, αναφορικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως η λίστα με τα προϊόντα που θα έχουν έως και μηδενικές αυξήσεις θα ανανεώνεται κάθε Τετάρτη, ενώ θα διεξάγονται συνεχώς έλεγχοι για να περιοριστεί η αισχροκέρδεια.

«Στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας, για παράδειγμα όλοι πλέον συνειδητοποιούν ότι έχει γίνει τεράστια προσπάθεια και πληρώνουν αισθητά χαμηλότερα λογαριασμούς, σε σχέση με αυτούς που πλήρωναν έξι και επτά και οκτώ μήνες πριν. Έχουμε προχωρήσει σε μόνιμες μειώσεις φόρων που οδηγούν σε έμμεση αύξηση του εισοδήματος. Ακολουθούμε μια πολιτική, η οποία προσπαθεί να αυξήσει τους μισθούς, και ταυτόχρονα δημιουργεί τις συνθήκες για να βρίσκει δουλειές ο κόσμος. Έχει μειωθεί η ανεργία 5,5-6 μονάδες.» είπε καταλήγοντας.