Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
giannis_oikonomou
Πολιτική

Οικονόμου για υποκλοπές: Η κυβέρνηση θα αντισταθεί και θα ματαιώσει τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται κάποιοι

«Θα πράξει ό,τι είναι θεσμικά επιτρεπτό ώστε να προστατεύσει το πολίτευμα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση για τις διαρροές στην ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάνοντας λόγο για «σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι».

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου μίλησε για υποκρισία και βαθιά περιφρόνηση προς τους θεσμούς και τη δημοκρατία με αφορμή τις διαρροές από τη χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να κατονομάσει ποιοι απεργάζονται σχέδια ανωμαλίας απάντησε ότι «όσες δυνάμεις θεωρούν ότι μπορούν να βγουν κερδισμένοι από την αστάθεια σε μια χώρα», ενώ κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα στους Financial Times που ανέφερε ότι κυβερνητική πηγή στην Αθήνα δείχνει τη Ρωσία πίσω από την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Κανένα σχόλιο προς την κατεύθυνση αυτή» υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα και η συζήτηση στη δικαιοσύνη και τη Βουλή και στο τέλος της διαδικασίας θα μπορούμε να κανουμε μια αποτίμηση.

Ο κ. Οικονόμου επιτέθηκε παράλληλα στην αντιπολίτευση με αιχμές περί παρανομίας και αδικήματος σε ότι αφορά τις διαρροές από την ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ, καθώς όπως τόνισε «παραβιάστηκε το απόρρητο» για να στηθεί ένα «δόλιο αφήγημα».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι θεσμικά επιτρεπτό για να διαφυλάξει τη λειτουργία των θεσμών και να εγγυηθεί την δημοκρατική ομαλότητα.

Σε ότι αφορά την κόντρα της κυβέρνησης με Politico, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι σήμερα το Politico προέβη σε μια μερική ανασκευή του χτεσινού δημοσιεύματος ενώ σε ότι αφορά τη δημοσιογράφο Νεκταρία Σταμούλη, ο κ. Οικονόμου  ανασκεύασε εν μέρει τις κατηγορίες περί επιλεκτικών σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ελέχθη καθ’ υπερβολή και θα μπορούσε να αποφευχθεί».«ελέχθη καθ’ υπερβολή και θα μπορούσε να αποφευχθεί».