Ελληνοφρένεια (επανάληψη)
Ελληνοφρένεια (επανάληψη) Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
theodorikakos_ntokimanter
Πολιτική

Θεοδωρικάκος για ΕΜΠ: Δεν αποδεχόμαστε κανένα άβατο ανομίας - Η αστυνομία είναι εδώ και θα κάνει τη δουλειά της

Ο κ. Θεοδωρικάκος διεμήνυσε ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους

Με σχέδιο και αποφασιστικότητα διαλύονται όλα τα άβατα παρανομίας, επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος , μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησαν χθες επιχείρηση σε αποθήκη εργαστηρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου και βρήκαν μολότοφ και τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

«Δεν αποδεχόμαστε κανένα άβατο ανομίας, κάθε άβατο διαλύεται και οι χώροι αποδίδονται στους πολίτες και σε εκείνους που πρέπει», είπε χαρακτηριστικά.

Με την ευκαιρία και της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, ο υπουργός έστειλε μήνυμα «να το ξεχάσουν όσοι σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν μία επέτειο που αφορά όλο το λαό».

«Η αστυνομία είναι εδώ και θα κάνει τη δουλειά της», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος διεμήνυσε ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους, αφορούν τους πάντες, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και διακρίσεις.


Για τον συγγραφέα που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Αναφερόμενος στην υπόθεση της σύλληψης του συγγραφέα παιδικών βιβλίων για παιδική πορνογραφία, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι εντοπίστηκε μέσα από τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει η ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα το Child Protection System και δεν προηγήθηκε κάποια καταγγελία.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι με βάση αυτό το λογισμικό, έγιναν άλλες δύο συλλήψεις, ενώ ελέγχονται και άλλοι ύποπτοι.

Ο υπουργός σημείωσε ότι προηγήθηκε η σχετική έρευνα και αποδείχθηκε ότι οι δυο συλλήψεις δε σχετίζονται με τον συγγραφέα.