Η χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα μειώθηκε κατά 25% τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξετάζουν το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί το επάγγελμα του αστυνομικού επικίνδυνο.

«Εξετάζουμε το πάγιο αίτημα των αστυνομικών, που δεν έλυσε ούτε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, να χαρακτηριστεί το επάγγελμά τους επικίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝ.ΑΛ. Χάρη Καστανίδη, τόνισε πως «έχει εκτοξευτεί το πρόβλημα στα σύνορα», εξηγώντας πως «μέχρι σήμερα έχουμε σταματήσει 220.000 μετανάστες να μπουν παράνομα στη χώρα. Επίσης ενημερώνω τη Βουλή ότι μια πηγή εγκληματικότητας προέρχεται από τους μετανάστες. Έχουμε συλλάβει φέτος 35.000 παράνομους μετανάστες».

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για την εγκληματική πολιτική και να μη βάζουμε στο κέντρο της προσοχής μας τον παράγοντα της παράνομης μετανάστευσης. Αποτελεί τεράστιο θέμα. Γιατί αποτελεί σημαντικό παράγοντα εγκληματικότητας», σημείωσε ο υπουργός σε άλλο σημείο.

«Και σήμερα που μπήκαμε στον Νοέμβριο υπάρχει μεγάλη πίεση στα σύνορα. Αυτό απαιτεί πολλές δυνάμεις», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Καστανίδης υποστήριξε ότι υπάρχει μείωση στην εξιχνίαση εγκλημάτων, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη των αστυνομικών.