Στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και στην πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ένα πέναλτι ήταν αρκετό, ώστε να βγει δημοσίως ο πρωθυπουργός και να παραδεχθεί πρώτη φορά ότι υπάρχει κέντρο παρακολουθήσεων Predator στην Ελλάδα. Ένα offside αν έχουμε την άλλη Κυριακή, είναι ικανός να μας πει και ποιοι έχουν και διαχειρίζονται το παράκεντρο του Predator», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «η παρακολούθησή μου βαραίνει τη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη γιατί οργανώθηκε από το παρακράτος που στήθηκε μέσα στην ΕΥΠ από την εποχή του κ. Μητσοτάκη» ενώ επισήμανε ότι «όμως, το παιχνίδι της εταιρείας ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και κλιμακώθηκε επί Νέας Δημοκρατίας».

«Να αρθεί το απόρρητο για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια»

Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό πως «χρησιμοποίησε το αλά καρτ απόρρητο στην περίπτωση μου για να κρύψει τις ευθύνες τού παρακρατικού μηχανισμού που είχε στηθεί εις βάρος μου» και προσέθεσε:

«Τώρα έρχονται κάποιοι άλλοι και το αξιοποιούν. Γράφουν ονόματα. Μπορεί να γράψουν 500, 1.000 ονόματα. Ποιος θα τους επιβεβαιώσει ότι είναι θύματα; Γι’ αυτό λοιπόν τον προκαλώ ξανά δημοσίως, με ευθύνη του να αρθεί το απόρρητο για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Επίσης, να υπάρξει μια υπηρεσία που θα ελέγξει τα κινητά όσων εμπλέκονται σε αυτά τα δημοσιεύματα για να μάθουμε επίσης -όπως μάθαμε και για μένα- αν είναι θύματα του Predator ή όχι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μη φοβάται κανείς τη διαφάνεια».

Ακόμη, κατέκρινε την επιλογή να έχει υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ στο Μαξίμου. «Όταν αλλάζει τη νομοθεσία για να βάλει ένα πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης και ελέγχου δικού του στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, όταν συμβαίνει αυτό το γεγονός και καρατομεί τον στενότερό του συνεργάτη που ήταν ο ανιψιός του, ο κ. Δημητριάδης, εσείς τι νομίζετε; Έχει ευθύνη ή δεν έχει ευθύνη;» διερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, για να προσθέσει: «Είναι προφανές ότι έχει ευθύνη».

«Με ενδιαφέρει η ελληνική Δημοκρατία να είναι μία ισχυρή ευρωπαϊκή Δημοκρατία»

«Δεν έχω καμία προσωπική εμμονή ούτε είμαι πληγωμένος, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ότι θα περάσει ο χρόνος. Με ενδιαφέρει η ελληνική Δημοκρατία να είναι μία ισχυρή ευρωπαϊκή Δημοκρατία που δε θα μπορεί κανείς στο παρασκήνιο να εκβιάζει πολιτικούς, δικαστές, επιχειρηματίες. Όλα στο φως. Όποιος φοβάται να κάνει πίσω. Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι, γι΄ αυτό πήγα στη Δικαιοσύνη και γι΄ αυτό θα πάω μέχρι τέλους αυτήν την υπόθεση», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επικριτικός ήταν και για την κυβερνητική αντιμετώπιση της υπόθεσης Πάτση όπου υποστήριξε πως είναι «συγκλονιστική» η απάντηση που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Μα αυτό είναι μόνο το θέμα; Είναι ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα. Πώς αυτός ο άνθρωπος, εν ενεργεία βουλευτής παίρνει ένα εκατομμύριο ευρώ από τα ΕΛΤΑ; Και ερωτώ δημοσίως τον κ. Μητσοτάκη. Τί είδους υπηρεσίες είναι αυτές που παρείχε στα ΕΛΤΑ ο κ. Πάτσης που κοστολογήθηκαν ένα εκατομμύριο ευρώ;» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και σχολίασε: «Κοροϊδία με το απόρρητο, κοροϊδία με την υπόθεση Πάτση».

«Δεν θα κάνω εγώ την κυβέρνηση των ηττημένων»

Σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού περί μετεκλογικών συνεργασιών ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο Μάγος του Οζ και προβλέπει ότι η απλή αναλογική είναι μια χαμένη υπόθεση; Εμείς την πρώτη Κυριακή με ισχυρή λαϊκή εντολή θα πούμε ότι θέλουμε κυβέρνηση η οποία θα έχει αυτές τις προτεραιότητες. Θέλω να αποδείξω στους ακροατές σας κάτι πολύ απλό:

Ότι δεν υπάρχει θεσμική συμπεριφορά. Ο κ. Μητσοτάκης λέει: “Ή εγώ πρωθυπουργός ή τίποτα”. Δημοσιεύματα υπονοούσαν ότι μπορεί να πάμε και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση για να εκβιάσει την ψήφο του ελληνικού λαού. Δηλαδή, η σταθερότητα ισούται με το να κάθεται στην καρέκλα του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης. Διαφωνώ.

Ο κ. Τσίπρας ψηφίζει την απλή αναλογική και βγαίνει από τη ΔΕΘ και λέει: “Δεν θα κάνω εγώ την κυβέρνηση των ηττημένων”. Μα τί σημαίνει απλή αναλογική; Γιατί την έφερε; Πρώτοι στην Δανία είναι οι σοσιαλδημοκράτες. Πρωθυπουργός είναι από τη Δεξιά γιατί έκαναν μια άλλη κυβέρνηση.

Εγώ είμαι έτοιμος να συζητήσω οτιδήποτε κάνει την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και να πάμε σε μια εποχή προγραμματικών κυβερνήσεων με πρόσωπα τα οποία θα αξιολογούνται από τον ελληνικό λαό. Θα είναι υπουργοί με δυνατότητες και όχι υπουργοί που θα τους ελέγχει ένα αρχηγοκεντρικό μοντέλο και ουσιαστικά θα είναι υπογραφές του Μεγάρου Μαξίμου».

«Να συνεχίσουν οι έρευνες κοιτασμάτων φυσικού αερίου και να επενδύσουμε στην αναβάθμιση του δικτύου»

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις έρευνες για εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια, η οποία πάγωσε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Να συνεχίσουν οι έρευνες και να επενδύσουμε ένα μεγάλο κομμάτι του Ταμείου Ανάκαμψης στην αναβάθμιση του δικτύου ώστε να γίνει υψηλής διασυνδεσιμότητας. Να έχουμε συντριπτικά το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής ενέργειας μέχρι το 2030 από ανανεώσιμες πηγές, με στόχο -όπως για παράδειγμα στη Γερμανία, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής να είναι σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, τους φτωχότερους Έλληνες, ώστε ό,τι και να γίνει μελλοντικά με μια ενεργειακή κρίση, να ξέρουν ότι δεν θα είναι ευάλωτοι στις διεθνείς κρίσεις και την εγχώρια κερδοσκοπική ελίτ».

Σχετικά με πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης, επισήμανε ότι τέτοιες συζητήσεις οφείλουν να είναι αντικείμενο ενός συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.