Στα parapolitika.gr και τον Μάνο Ανθουλάκη μίλησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για τα ζητήματα που μαστίζουν τους πολίτες όπως η ενεργειακή κρίση η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «έριξε λευκή πετσέτα στην αισχροκέρδεια», ενώ για το «καλάθι του νοικοκυριού» έκανε λόγο για μία «επικοινωνιακή φούσκα».

Ο κ. Χριστοδουλάκης υπεραμύνθηκε της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση των υποκλοπών, τονίζοντας ότι «είναι προσβολή σε όλους τους αιματηρούς αγώνες που έχουν δοθεί για τη δημοκρατία στον τόπο αυτό να ισχυρίζεται οποιοσδήποτε ότι κουράζουν τα θέματα θεσμών και δημοκρατίας», αναφέροντας ρητά πως «το ΠΑΣΟΚ δεν θα απεγκλωβιστεί ποτέ από τον αγώνα για την αλήθεια, από την μάχη που δίνει για την υπεράσπιση της δημοκρατίας». Ακόμη, υπογράμμισε ότι η δημοσκοπική στασιμότητα του τελευταίου διαστήματος οφείλεται «στην ρευστότητα της συγκυρίας και του πολιτικού συστήματος συνολικά».

Στα ελληνοτουρκικά, ο πρώην γραμματέας του κόμματος τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να διεθνοποιήσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων και να διαμορφώσει ισχυρές συμμαχίες. «Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πως όπως δεν διεκδικούμε τίποτα από κανέναν γείτονα μας, έτσι ούτε μισό χιλιοστό από την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση», επισήμανε.

Τέλος, έκανε ειδικό λόγο για την Ανατολική Αττική, την περιφέρεια στην οποία φημολογείται ότι θα είναι υποψήφιος για τις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Με την κυβέρνηση να τονίζει ότι η βοήθεια στους πολίτες είναι μεγάλη και σταθερή, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση καθιστούν την καθημερινότητά τους ανυπόφορη. Τι πρωτοβουλίες πρέπει να ληφθούν προκειμένου να απορροφηθεί αυτό το δυσβάσταχτο για όλους κόστος; Αρκεί ένα «καλάθι του νοικοκυριού»;

Σχηματοποιείται πάνω από την ελληνική οικογένεια η «τέλεια καταιγίδα». Η κυβέρνηση έχασε χρόνο αλλά κυρίως έμεινε αδρανής λόγω των ιδεολογικών αγκυλώσεων και εμμονών της. Έριξε λεύκη πετσέτα στην αισχροκέρδεια γιατί ήταν πολιτική της επιλογή από την αρχή να υπηρετεί και να ενισχύει τον παρασιτισμό στην οικονομία. Η διεθνής συγκυρία απλά επίσπευσε το «σκάσιμο» του κυβερνητικού δήθεν success story. Εμείς έχουμε δηλώσει εξαρχής ότι είμαστε ανοιχτοί να στηρίξουμε λύσεις που θα ενισχύσουν το ελληνικό νοικοκυριού. Φοβάμαι ότι το καλάθι του νοικοκυριού είναι μια ακόμη κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα που θα σκάσει μάλιστα και πολύ πρόωρα. Λύσεις υπάρχουν αρκεί οι Υπουργοί της κυβέρνησης να μην έμεναν στα σόου και στις φωτογραφίες μπροστά στα ράφια.

Η υπόθεση των υποκλοπών αποτέλεσε το κύριο θέμα της ατζέντας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, πως σχολιάζετε το γεγονός ότι πολλοί σας κατηγόρησαν πως κουράσατε;

Είναι προσβολή σε όλους τους αιματηρούς αγώνες που έχουν δοθεί για τη δημοκρατία στον τόπο αυτό να ισχυρίζεται οποιεσδήποτε ότι κουράζουν τα θέματα θεσμών και δημοκρατίας. Η επιδέξια επιδερμικότητα των αναλύσεων των φίλιων προς την κυβέρνηση μιντιακών δυνάμεων είναι απλά απαράδεκτη και πολιτικά χυδαία. Αυτοί έχουν κουράσει με την κραυγαλέα επιλεκτική προστασία της κυβέρνησης. Όποιος θέτει ζήτημα για την κυβέρνηση ή την αμφισβητεί, είτε παρουσιάζεται ως γραφικός ή δέχεται δολοφονία χαρακτήρα . Το ΠΑΣΟΚ δεν θα απεγκλωβιστεί ποτέ από τον αγώνα για την αλήθεια, από την μάχη που δίνει για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Είναι θέμα μόνιμου αγώνα, είναι αναπόδραστος όρος και προϋπόθεση πολιτικής ύπαρξης για το ΠΑΣΟΚ, που σίγουρα δεν μπαίνει στο δημοσκοπικό ζύγι. Τα πολιτικά κόμματα δεν υπερασπίζονται τη δημοκρατία αλά καρτ όποτε βολεύει. Είναι πυλώνες στήριξης της δημοκρατίας.

Αυτό το ζήτημα βελτίωσε την εικόνα σας ή την επηρέασε, δεδομένων των τελευταίων δημοσκοπήσεων που φαίνεται να έχει αναχαιτισθεί η ανοδική πορεία του κόμματος;

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν αφενός το άλμα που έγινε μετά τις εσωκομματικές εκλογές αλλά και την ρευστότητα της συγκυρίας και του πολιτικού συστήματος συνολικά. Θα διεκδικήσουμε με αυτοπεποίθηση την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού γιατί υπηρετούμε με καθαρότητα αξίες και αρχές, χωρίς λαϊκισμό και κρυφή ατζέντα. Υπηρετούμε το λαό, δεν είμαστε παράρτημα καμιάς διαπλοκής. Αυτό μπορεί να μην αρέσει και να φαίνεται «ντεμοντέ» σε όσους νιώθουν παραδομένοι σε αυτήν, ήδη, σε μια εποχή σκοταδιστικού πολιτικού κυνισμού.

Σας ανησυχεί η τουρκική προκλητικότητα; Εμπιστεύεστε την κυβέρνηση στους χειρισμούς της;

Η Τουρκία είναι ο ταραξίας της περιοχής και αυτό είναι πια αντιληπτό από όλους. Η χώρα μας με όπλο το διεθνές δίκαιο πρέπει να κινηθεί στον άξονα: ισχυρή αποτροπή και ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της χώρας – διεθνοποίηση της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας – διαμόρφωση ισχυρών συμμαχιών. Από εκεί και πέρα η δεδομένη εθνική ενότητα πρέπει να σφυρηλατηθεί και με θεσμικό τρόπο, και εδώ έχει ευθύνη η κυβέρνηση. Αλλά για εμάς, στα εθνικά ζητήματα δεν χωράει μικροπολιτική. Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πως όπως δεν διεκδικούμε τίποτα από κανέναν γείτονα μας, έτσι ούτε μισό χιλιοστό από την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

Με τη φημολογία της καθόδου σας στην Ανατολική Αττική ως υποψήφιος βουλευτής αλλά και τις δράσεις σας εκεί, ποια είναι η εικόνα που σας δίνουν οι κάτοικοι, σε μία περιοχή με μεγάλες προκλήσεις;

Οι αποφάσεις και ο πρώτος ρόλος ανήκει στο κόμμα. Η επιθυμία μου είναι αυτή. Ζω και κινούμαι σε αυτή τη μεγάλη περιφέρεια με τις οξυμένες ανισότητες αλλά κυρίως με το εξής παράδοξο: Να είναι τόσο κοντά στο κέντρο των αποφάσεων αλλά και τόσο αποκλεισμένη από την κεντρική εξουσία. Οι προκλήσεις της Ανατολικής Αττικής είναι τεράστιες όπως και οι δυνατότητες της. Ποιότητα ζωής, βασικά ζητήματα υποδομών , ζητήματα ασφάλειας για τους πολίτες που δεν μπορούν να υποτιμηθούν και βέβαια οι παραγωγικές της δυνατότητες. Χρειάζεται μια συνεκτική πολιτική, η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την περιοχή. Δυστυχώς μέχρι στιγμής ήταν απλά σκηνικό για επικοινωνιακές φιέστες και εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα.