«Να μην επιτρέψουμε στην κοσμογονία που συντελείται να σκιαστεί και να ακυρωθεί».

Αυτό τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Και συνέχισε: «Στην Ελλάδα, εν μέσω της δυσκολότερης διεθνούς συγκυρίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συντελείται μια κοσμογονία:

● άρχισαν οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό και την άμεση εξόρυξη φυσικού αερίου σε ένα τεράστιο μέρος της ελληνικής επικράτειας.
● η Ελλάδα είναι ηγέτιδα δύναμη στην αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.
● η ανεργία μειώνεται ραγδαία και οι επενδύσεις αυξάνονται αλματωδώς.
● οι εξαγωγές μας καλπάζουν.
● αναπτύσσονται συνέργειες των ελληνικών πανεπιστημίων με κορυφαία ιδρύματα των ΗΠΑ και προσελκύονται αλλοδαποί φοιτητές στη χώρα.
● οι πολιτικές μας στα ενεργειακά και τη διαχείριση των κρίσεων γίνονται παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρότυπα.
● η εξυπηρέτηση από το κράτος δεν είναι πλέον συνώνυμο της ουράς, της ταλαιπωρίας και της καθυστέρησης.
● τα σύνορά μας -χερσαία και θαλάσσια- φυλάσσονται και είναι αδιαπέραστα.
● απέναντι στην ακρίβεια τρέχουμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κοινωνικής στήριξης στην Ευρώπη, με απόλυτο σεβασμό στην κοινωνική συνοχή και στον άνθρωπο.

Και αυτά είναι τα πλέον εμβληματικά από όσα κοσμογονικά συντελούνται.

«Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, την πραγματικότητα μιας Ελλάδας που προοδεύει, μιας Ελλάδας που πασχίζει να αφήσει πίσω της χρόνια προβλήματα και παθογένειες, έχουμε και μια σειρά από άλλες αντιλήψεις, αντιλήψεις που εκφράζονται από συγκεκριμένους, γνωστούς σε όλους, πολιτικούς χώρους. Αντιλήψεις που αντιστρατεύονται οτιδήποτε πάει μπροστά την Ελλάδα και βελτιώνει τη ζωή του Έλληνα.

Αντιλήψεις που απεχθάνονται την κανονικότητα και την πρόοδο, καθώς υποστηρίζουν ότι η κανονικότητα και η πρόοδος ουδέποτε εξυπηρέτησαν το ιδεολογικό τους πλαίσιο. Αντιλήψεις που θέλουν να βυθίσουν την Ελλάδα στην αχρειότητα και τη συκοφαντία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση στέκεται ανυποχώρητα απέναντι σε αυτές τις μειοψηφικές αντιλήψεις. Στέκεται ανυποχώρητα γιατί έχει μαζί της την ισχυρή, αποφασιστική και αποφασισμένη πλειοψηφία των Ελλήνων. Την πλειοψηφία που έχει όραμα προόδου, που πιστεύει στην προσπάθεια που γίνεται, βλέπει τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής να ξετυλίγονται γύρω της, που πιστεύει στη δημιουργικότητα, που είναι περήφανη για τον εαυτό της και για την πατρίδα. Στην πλειοψηφία που πιστεύει στη δημοκρατία και την ομαλότητα.

Η κυβέρνηση, εκφράζοντας αυτήν ακριβώς την πλειοψηφία, δεν θα επιτρέψει νέους διχασμούς. Η Ελλάδα δεν αντέχει διχασμούς. Δεν θα επιτρέψει διχασμούς που επιχειρούνται προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κ. Τσίπρα και μιας ομάδας ιδεοληπτικών τριγύρω του. Η απάντηση στο σχέδιό τους να μας κρατήσουν γαντζωμένους πίσω, να σταματήσουν αυτήν την κοσμογονία, είναι η θεσμικότητα: όλα θα γίνουν όπως ακριβώς προβλέπουν οι θεσμοί. Στο θεσμικό επίπεδο, στη Δικαιοσύνη, εκεί θα αναδειχθεί η αλήθεια, εκεί θα θριαμβεύσει το φως. Με τους νόμους που ήδη έχουμε και με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που σύντομα θα φέρουμε προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Θα κινηθούμε με αυτόν τον τρόπο γιατί αυτό απαιτεί η συνείδησή μας και το αξιακό πλαίσιο που μας έβαλε στην πολιτική και μας έφερε στη διακυβέρνηση. Θα κινηθούμε, όμως, προς αυτήν την κατεύθυνση και για έναν επιπλέον λόγο. Διότι δεν έχουμε το δικαίωμα, δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε η κοσμογονία που συντελείται να μείνει στη μέση, να σκιαστεί αρχικά και να διακοπεί στη συνέχεια».