Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στις 6 σήμερα το απόγευμα, θα «ανοίξει τα χαρτιά» του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα τοποθετηθεί για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων. Παράλληλα θα δώσει και το μήνυμα της έντασης της πολιτικής δουλειάς που πρέπει να γίνει απ' όλα τα μέλη και τα στελέχη της Ν.Δ. ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Ήδη σήμερα το πρωί έγινε ένα «μπαράζ» τηλεοπτικών εμφανίσεων κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, καθώς οι κ. Σκέρτσος, Θεοδωρικάκος, Χατζηδάκης και Πέτσας έδωσαν συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο Γιάννης Οικονόμου το τακτικό μπρίφινγκ και ο Νίκος Δένδιας με δήλωσή του από τις Βρυξέλλες τόνισε ότι η συνεργασία του με τον κ. Μητσοτάκη «είναι μια συνεργασία διαρκής και χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη», υπογραμμίζοντας ότι τον «καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως».

Οι τοποθετήσεις των υπουργών προοικονομούν ουσιαστικά και τη σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού για το επίμαχο θέμα των ημερών. Κοιτώντας το περιεχόμενο της λίστας τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, «είτε η λίστα είναι ανυπόστατη είτε ότι όντως υπήρχε σχέδιο παρακολούθησης του ίδιου του πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του, για να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα και σκοποί», επισήμανε ο κ. Σκέρτσος, ενώ ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «δηλητηριάζεται ο δημόσιος βίος με όλο αυτό και πρέπει να κληθούν όλοι αυτοί που διατείνονται ότι έχουν στοιχεία να τα προσκομίσουν».

Η απάντηση σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας

«Απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, η δική μας απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η εκκίνηση της διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων για να μπορέσουμε ως χώρα να ενισχύσουμε την ενεργειακή μας επάρκεια», είπε προ ημερών από την Κατερίνη ο πρωθυπουργός και σε ανάλογο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί η ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας απόψε: Στις απαντήσεις που δίνει η κυβέρνηση απέναντι σε όλες τις κρίσεις που έχει διαχειριστεί μέχρι τώρα (μεταναστευτικό-προσφυγικό, Έβρος, κορονοϊός, πόλεμος στην Ουκρανία), όπως και στην ενεργειακή κρίση που διαχειρίζεται τώρα, παίρνοντας μέτρα που αντισταθμίζουν τις ανατιμήσεις σε καύσιμα, κόστος θέρμανσης και ηλεκτρικό ρεύμα. Και στο δίλημμα που θα θέσει στις εκλογές που έρχονται, αν η χώρα θα συνεχίσει στον δρόμο της αυτοπεποίθησης, της ανάπτυξης και της ευημερίας ή αν θα οπισθοχωρήσει στο παρελθόν.

Στο ζήτημα των υποκλοπών, η απάντηση του πρωθυπουργού θα είναι διττή. Για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, η Δικαιοσύνη να πράξει το αυτονόητο και να αναζητήσει όσα στοιχεία κρίνει απαραίτητα και να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση αυτή. Από εδώ και στο εξής, ο κ. Μητσοτάκης θα προαναγγείλει ένα ευρύ φάσμα αλλαγών με ένα νομοσχέδιο που αναμένεται ακόμα και αύριο να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που θα ενισχύουν και θα θωρακίζουν τη νόμιμη άρση απορρήτου των επικοινωνιών, με ειδικότερες δικλίδες ασφαλείας για τα πολιτικά πρόσωπα, διατάξεις σχετικά με την περαιτέρω καταστροφή του υλικού, σχετικά με την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ, σχετικά με την απαγόρευση χρήσης και εμπορίας όλων των κακόβουλων λογισμικών, αλλά και ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας με ειδικές επιτροπές, υποδομές και μηχανισμούς.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας θα εκλεγούν και τα οκτώ αιρετά μέλη, που μαζί με τα ex officio απαρτίζουν την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.