Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκαν σήμερα στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», οι εκδηλώσεις για το διπλό εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Των Εισοδείων της Θεοτόκου και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, με πλούσιο πρόγραμμα.

Στην έναρξη της εκδηλώσεως ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού επισήμανε ότι «ο γεωστρατηγικός στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η θωράκιση της πατρίδος μας που περνά μέσα από το τρίπτυχο: αγορά και συντήρηση νέων και παλαιών οπλικών συστημάτων αντίστοιχα. Την αμυντική διπλωματία και το Ανθρώπινο Δυναμικό» τόνισε ότι το Νομοσχέδιο για το προσωπικό που αφορά όλες τις βελτιώσεις της καθημερινότητάς του, πέρασε από το Υπουργείο Οικονομικών όπως ήταν απαραίτητο και τις επόμενες μέρες θα βγει για διαβούλευση.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο δικό του σύντομο χαιρετισμό επανέλαβε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμοι φύλακες κάθε βράχου και κάθε σημείου της χώρας μας και ότι θα το μετανιώσει πολύ σκληρά, όποιος επιχειρήσει να την καταλάβει, σημείωσε ότι «Οι ΕΔ χωρίς καμία έκπτωση από την κύρια αποστολή τους συνδράμουν πάντα και με κάθε τρόπο την Κοινωνία μας». Ο ίδιος σε άλλο σημείο τόνισε ότι η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο προσωπικό των ΕΔ, ενώ τόνισε ότι οι Ελληνικές ΕΔ δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, αλλά όπου απαιτείται η ελληνική παρουσία στην Κύπρο, στο Κοσσυφοπέδιο, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο Λίβανο, στη Σαουδική Αραβία, στο Μάλι, στη Μονζαβίκη και αλλού.

Η εκδήλωση συνεχίζεται αυτή την ώρα με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.