Με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και προεκλογική τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναμένεται να επικεντρωθούν στις αλλεπάλληλες δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις πρόωρες κάλπες, ενώ θα συζητήσουν το θέμα των υποκλοπών και φυσικά το μεγάλο θέμα της ακρίβειας στα σούπερ μάρκετ και στην ενέργεια.

Καθώς ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται γκρίνιες για την εμμονή της ηγετικής ομάδας στο θέμα των υποκλοπών, αναμένεται να αναδειχθούν άλλες απόψεις, που στόχο θα έχουν την αλλαγή της επικοινωνιακής στόχευσης της Κουμουνδούρου.

«Όταν η ακρίβεια απασχολεί το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, εμείς δεν μπορούμε να κινούμαστε εμμονικά πάνω στις υποκλοπές», λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πρέπει παράλληλα -και ίσως με μεγαλύτερη έμφαση- να αναδείξουμε τις προστάσεις και τις ιδέες μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στην οικονομία», επισημαίνουν ακόμα.

Χθες, πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Aλέξης Τσίπραςζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιας «και μυρίζει εκλογές, να τις προκηρύξει κιόλας», καθώς -όπως επισήμανε- θα είναι «η καλύτερη εξέλιξη προκειμένου να υπάρξει πολιτική αλλαγή και να επανέλθει η ομαλότητα στη χώρα».

Στην Κουμουνδούρου πάντως δεν έχουν πειστεί ότι ο πρωθυπουργός θα πάει σύντομα σε εκλογές, καθώς -όπως λένε- έχει να μοιράσει ένα μεγάλο πακέτο από το Ταμείο Ανάκαμψης προς όλες τις πλευρές. Από την άλλη, δεν τους περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζει την κοινή γνώμη για τις κάλπες.

Επιπλέον, από το βήμα του συνεδρίου που διοργανώνει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», με τίτλο «Ελληνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και ευκαιρίες σε ένα απρόβλεπτο μέλλον», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα προκύψει πολιτική αλλαγή: «Τα όσα δυσώδη βγαίνουν στο φως τις τελευταίες εβδομάδες δείχνουν ότι μάλλον ζούμε τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι «αυτό που γίνεται σήμερα στη χώρα είναι μια γιγαντιαία και άδικη αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου. Μέσα από την υψηλή έμμεση φορολογία και τους τρομακτικούς λογαριασμούς του ρεύματος. Μια άδικη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους ισχυρούς».