Μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε στην ανάδειξη των νομαρχιακών και δημοτικών τοπικών επιτροπών που ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων στελεχών. Ενθαρρυντικό είναι ότι όλο και περισσότερες γυναίκες αναδείχθηκαν μέσα από τις διαδικασίες.

Φαίνεται ότι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, κερδίζει το στοίχημα της μαζικότητας, της ενότητας και της σύνθεσης, αφού η συμμετοχή στη διαδικασία αυξήθηκε ακόμα περισσότερο σε σχέση με τις εκλογές του 2020. Η παρακαταθήκη του προκατόχου του Γεωργίου και νυν γραμματέα της ΠΕ Ν.Δ., Παύλου Μαρινάκη, κεφαλαιοποιείται από τη «γαλάζια» νεολαία, που συνεχίζει τη δράση της δυναμικά και με πρώτο στόχο την ενότητα.

Βέβαια, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι η υψηλή συμμετοχή στη διαδικασία ανάδειξης νέων διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές της ΟΝΝΕΔ και από νέα μέλη, «μια ανάσα» πριν από τις εθνικές εκλογές, δίνει μήνυμα για την αύξηση της επιρροής του Κυριάκου Μητσοτάκη στους νέους, που του δίνουν από τώρα μια πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης.