«Μέσα στους επόμενους 6 με 7 μήνες θα γίνουν οι εκλογές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Secret» με τον Παναγιώτη Τζένο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε πως, από την ώρα που θα μπει το 2023, οι εκλογές δεν θα είναι πρόωρες. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε, επίσης, πως δεν μπορεί να γίνει συγκυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή των εκλογών και πρόσθεσε πως συγκυβέρνηση μπορεί να γίνει με «ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη και Κουτσούμπα».

«Είμαστε υποχρεωμένοι»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε στον Παναγιώτη Τζένο πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι αλαζονικό κόμμα και είπε πως, αν ο λαός επιλέξει κυβέρνηση συνεργασίας, «είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε την απόφαση του μεγάλου αφεντικού». Επίσης, δεν απέκλεισε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «σωστά ο πρωθυπουργός θέτει ζητήματα τραπεζών, τις οποίες κάλεσε να βάλουν το δικό τους μερίδιο στην κοινωνία». Ξεκαθάρισε, δε, πως οι τράπεζες «πρέπει να βάλουν πλάτη».

«Συσκέψεις»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποκάλυψε στον Παναιγώτη Τζένο πως σήμερα υπάρχουν αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο για το καλάθι των εορτών και των παιχνιδιών και τόνισε πως ανακοινώσεις θα γίνουν το αργότερο έως την Τετάρτη.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για ανάπτυξη άνω του 6% και εκτίμησε ότι το 2023 η Ελλάδα δεν θα έχει ύφεση.