Την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια του ανήλικου Ρομά, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, εξέφρασε προ ολίγου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι πολύ σύντομα η Δικαιοσύνη που διερευνά πλήρως το τραγικό περιστατικό θα αποδώσει ευθύνες, εάν υπάρχουν, όσον αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες ο άνθρωπος πυροβολήθηκε από τον κατηγορούμενο αστυνομικό το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, όμως, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους Ρομά ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί καμία πράξη βίας και ανομίας στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου.

«Η Ελλάδα έχει νόμους και κανόνες και κανείς δεν δικαιούται να εκφεύγει αυτού του πλαισίου», σημείωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι «αν υπάρχουν ευθύνες (σ.σ.: για τον τραυματισμό του 16χρονου) θα αποδοθούν χωρίς καμία αμφιβολία».

«Από την άλλη πλευρά», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εικόνες χάους και ανομίας... Το τραγικό γεγονός δεν δικαιολογεί τις πράξεις βίας».

Και κατέστησε σαφές ότι «η πολιτεία δεν καλύπτει όποιον υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του, δεν μπορεί να ανεχθεί συμπεριφορές που διασαλεύουν την τάξη και τη νομιμότητα».

«Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε βίαιες συμπεριφορές απέναντι στα όργανα της τάξης», κατέληξε για το θέμα των επεισοδίων από τους Ρομά ο Γιάννης Οικονόμου.