Κόκκινο χτύπησε στη Βουλή το πολιτικό θερμόμετρο, με την υπόθεση των παρακολουθήσεων να βρίσκεται στο επίκεντρο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα να έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση. 

Ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του δεν άφησε ασχολίαστη τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Κοζάνη αναφορικά με τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό, χαρακτηρίζοντας πολιτική αθλιότητα του σχόλιο Τσίπρα ότι «Αν κλέβεις σπίτια γίνεσαι βουλευτής της ΝΔ (υπονοώντας την υπόθεση Πάτση), ενώ αν κλέψεις 20 ευρώ δέχεσαι μια σφαίρα».

Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκη είπε: «Μιλήσατε για άθλιες πολιτικές, που θέλουν άθλιες μεθόδους. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ πολλά επίθετα. Αν έψαχνα να βρω μια τελευταία δήλωση που να αποτυπώνει τον ορισμό πολιτικής αθλιότητας, θα σας έλεγα ότι είναι η κουβέντα που είπατε στην Κοζάνη, ότι αν κλέψεις σπίτια γίνεσαι βουλευτής, αν κλέψεις 20 ευρώ δέχεσαι μια σφαίρα.

Είμαστε αντιμέτωποι με ένα τραγικό περιστατικό που οφείλει να ερευνήσει η Δικαιοσύνη και η ΕΛ.ΑΣ. και έως τότε απαιτείται προσοχή από όλους. Να μη φαντάζεστε ότι θα ξαναγίνουν όσα εσείς οργανώσατε τον Δεκέμβριο του 2008. Δεν τα λέω εγώ, η κυρία Παπαρήγα τα είχε πει.

Χαίρομαι, κ. Τσίπρα, που επαναλάβατε και σήμερα ότι έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση. Φαντάζομαι ότι αυτά είπατε και στον κ. Ντογιάκο όταν τον επισκεφθήκατε και φαντάζομαι ότι αν έχετε στοιχεία θα τα καταθέσετε στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα βρει τι έγινε στο παρελθόν».