Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το σκάνδαλο χρηματισμού ευρωβουλευτών από το Κατάρ, στο οποίο κατηγορείται και η Εύα Καϊλή, που κρατείται, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου.

Η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακρίνεται και βελγικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για σακούλες με χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της.

Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και ο σύντροφός της, ο οποίος είναι βοηθός στην ευρω-ομάδα των Σοσιαλιστών ενώ φέρεται να κρατείται και ο πατέρας της.


Το προφητικό μήνυμα

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι υπήρξε Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Κατάγεται από την Ιταλία και εργάζεται ως βοηθός σε γραφείο Ιταλού Ευρωβουλευτή, στην ίδια ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Μετά την επιστροφή του από ταξίδι στο Κατάρ, το οποίο ακολούθησαν αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, είχε δεχτεί ένα σχόλιο από ακόλουθό του το οποίο τελικά αποδεικνύεται προφητικό.

Το σχόλιο έγινε το 2018, σε μια ανάρτησή του που τον απεικονίζει να είναι γονατιστός και να συμπληρώνει έγγραφα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

«Από τότε που θα βρεθείς στο Κατάρ, δε θα είσαι ποτέ ο ίδιος», ανέφερε ο ακόλουθός του.